2020. augusztus 14.
Sütés nélkül, Fagyi
Sajttorta jégkrém áfonyával
Mi lehet jobb nyáron a sütés nélküli sajttortánál? Csakis a villámgyorsan összedobható sajttortás jégkrém! 🍦
A villám gyors tényleg villám gyorsat jelent, csak összekevered és mehet is a mélyhűtőbe. Ha nincs kedved áfonyás szószt főzni hozzá, akár egy magas gyümölcstartalmú áfonyalekvárral is tálalhatod. A fagyasztáshoz csakis szilikon formát javaslok, ebből nagyon könnyen ki lehet fordítani majd a mini sajttorta jégkrémeket 😉
Hozzávalók
Sajttorta jégkrém:
- 10 dkg darált (zab) keksz
- 0,5 dl tej
- 10 dkg friss krémsajt
- 5 dkg görög joghurt
- 10 dkg cukrozott sűrített tej
- 1 dl hideg tejszín
Áfonyás szósz:
- 10 dkg áfonya
- 2 ek. cukor
- 1 tk. keményítő
Elkészítés
- A darált kekszet összegyúrjuk a tejjel és a szilikon muffin forma aljába nyomkodjuk.
- A hideg tejszínből kemény habot verünk.
- Egy tálban simára keverjük a krémsajtot a sűrített tejjel és a joghurttal.
- Óvatosan hozzáforgatjuk a tejszín habot is, majd a kekszes rétegre kanalazzuk.
- Mélyhűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
- Az áfonya szószhoz az áfonyát kicsit áttörjük villával, majd egy lábasban a cukorral elkezdjük melegíteni.
- A keményítőt kevés vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő cukros áfonyához öntjük és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- Tálalás előtt a jégkrémek tetejére kanalazunk a hideg áfonya szószból.