2019. május 3.
Sütés nélkül, Tea sütik, Kocka süti
Epres sajttorta kocka sütés nélkül
Az epres sütik csakis jók lehetnek. Főleg ha sütni sem kell és egyből sajttorta is! 😉
Ugyan ezek még nem a tökéletes érett, édes eprek, de már most kipróbálhatjátok a receptet (azzal készültek a képen szereplő példányok és tök jó lett még így is!), hogy mire itt a szezon, már ne kelljen keresgélni, hogy mi legyen az eperből. Nagyjából elronthatatlan, csak össze kell keverni a hozzávalókat, megvárni, amíg megdermed és máris szeletelhető.
Hozzávalók
Kekszes réteg:
- 15 dkg darált keksz
- 5 dkg vaj
- 3-4 ek. tej
- fél citrom reszelt héja
Krémsajtos réteg:
- 40 dkg krémsajt
- 20 dkg eper
- 7 dkg cukor
- 1 dl hideg tejszín
Elkészítés
- A vajat felolvasztjuk, majd egy nagy tálban hozzáadjuk a darált kekszhez.
- Hozzáreszeljük a fél citrom héját, és összemorzsoljuk. Adunk hozzá 3-4 evőkanálnyi tejet is, hogy gyúrható legyen.
- Egy kb. 30×40 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a kekszes masszát.
- A hideg tejszínt habbá verjük.
- Az epret megtisztítjuk és a cukorral pürésítjük.
- Egy nagy tálba tesszük a krémsajtot, hozzáadjuk az eperpürét és az egészet simára keverjük.
- A tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk a masszába.
- Az így kapott krémet a kekszes rétegre simítjuk.
- A sütit legalább 6 órára, de jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Andi
2023. május 3. - 08:54Szia. Melyik krémsajtot szoktad használni? 🙂
Köszönöm
Vikki
2023. május 3. - 23:38Szia,
a diszkont üzletláncokban is kapható, friss sajt jellegű, hosszúkás lapos tégelyes verziót.
Andi
2023. június 8. - 10:09A Ph…. a nevűre gondolsz? 🙂
Vikki
2023. június 9. - 14:43Annak a diszkontláncos változata, igen 🙂
Andi
2023. június 10. - 20:56Én sajnos csak olyat találok amiben só is van. Elárulod melyiket használod? 🙂 Köszönöm
Vikki
2023. június 11. - 10:06Azt 🙂
Andi
2023. június 9. - 21:36Azt megkérdezhetem milyen sütőformát használsz? 🙂
Vikki
2023. június 9. - 22:35Egy teljesen hagyományos tepsit, sütőpapírral kibélelve.