2022. augusztus 20.
Tea sütik, Kocka süti
Málnás kókuszkocka
A klasszikus kókuszkocka is jó, de most próbálj ki valami újat: itt a frissítően málnás változata nyárra! 🦩🥥🌴
Ugyanaz, mint a hagyományos kókuszkocka, mégis kicsit más: a tészta és a kókusz stimmel, az étbevonót azonban fehér csokira cserélve, friss málnaszósszal megtöltve egy igazi friss, nyári desszert lesz belőle! A lekvár helyett mindenképp a saját készítésű savanykás málnás tölteléket ajánlom, mert remekül működik a kókusszal és az édes fehércsokival. Jól hanzik, ugye? Nincs is más hátra: irány kipróbálni! Fagyasztott málnával is tökéletesen működik, így még a málna szezon vége sem lehet akadály.
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- csipet só
- 5 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 ek. méz
- 1 tojás
- 0,5 dl tej
Töltelék:
- 15 dkg málna (fagyasztott is jó)
- 8 dkg cukor
- 1 tk. keményítő
Bevonó:
- 10 dkg fehércsoki
- 1,5 dl tejszín
- kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés
- A piskótához a vajat a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet és az egészet simára keverjük.
- A liszthez hozzáadjuk a sütőport és egy csipet sót.
- Majd a tojásos masszába keverjük két részletben, a tejjel felváltva.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 20×25 cm) simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 20 perc alatt aranybarnára sül.
- Rácsra tesszük és megvárjuk, amíg kihűl.
- A málnás töltelékhez a málnát egy lábasba tesszük a cukorral és elkezdjük melegíteni.
- A keményítőt kevés vízzel csomómentesre keverjük.
- Ha a málna már levet engedett, félrehúzzuk és hozzáöntjük a keményítős keveréket.
- Visszatesszük a tűzre és addig melegítjük, meg kicsit besűrűsödik. Lekvár szerű állagot kell kapjon.
- A bevonóhoz a csokit a tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk.
- A piskótalapot középen kettévágjuk, az így kapott két lapból az egyiket megkenjük a málnás szósszal.
- Ráhelyezzük a másik lapot és óvatosan felkockázzuk.
- Ezt követően először a fehér csokiba forgatjuk, majd a kókuszreszelékbe.
- A tetejét díszíthetjük málnaszemekkel.