2021. május 15.


Sütés nélkül

Habos epertorta sütés nélkül

Te is vártad már az eperszezont? 🍓 Ünnepeld meg ezzel a habkönnyű, sütés nélkül elkészíthető epertortával! 🍰

Én már nagyon vártam, hogy végre ismét legyen a piacokon édes, illatos eper, hogy elkészíthessem például ezt a sütés nélküli epertortát. A torta alapja egy egyszerű epres mousse, ami kekszes rétegre került, ezért akár kezdőként is nyugodt szívvel belevághatsz!

Hozzávalók

Alap

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg darált keksz

Eperhab

  • 30 dkg eper
  • 5 ek. cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tk. hidegen oldódó zselatin
  • 2 dl hideg tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, a darált kekszhez adjuk és összegyúrjuk.Habos epertorta készítése
  2. A formát kibéleljük sütőpapírral és belenyomkodjuk a kekszes masszát úgy, hogy a forma peremére is kerüljön.Habos epertorta készítése
  3. Az epret megmossuk, leturmixoljuk és 3 kanálnyi cukorral elkezdjük forralni.Habos epertorta készítése
  4. Ha már sűrű, kicsit lekváros állagú, félrehúzzuk és megvárjuk, míg teljesen kihűl.Habos epertorta készítése
  5. A hidegen oldódó zselatint kevés tejszínnel simára keverjük.Habos epertorta készítése
  6. A hideg tejszínt habbá verjük.
  7. Egy nagy tálban a mascarponéhoz adjuk a maradék cukrot és a vanílás cukrot és habosra keverjük.
  8. Hozzáadjuk a tejföl, a feloldott zselatint és a reszelt citromhéjat, majd elkeverjük benne a kihűlt eperszószt is.Habos epertorta készítése
  9. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.Habos epertorta készítése
  10. Az így kapott habot óvatosan a kekszes réteg tetejére simítjuk (pár kanállal félre tehetünk majd díszítésnek).Habos epertorta készítése
  11. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  12. Tálalás előtt díszíthetjük a félretett krémmel, vagy gyümölcsdarabokkal is.Habos epertorta sütés nélkül