2015. augusztus 7.


Krémes sütik, Sajttorta

Mojito sajttorta sütés nélkül

Ebben a melegben nincs is jobb, mint egy pohár friss mentával és citrommal készült frissítő. Ez a friss, mentás-citromos sajttorta a tökéletes ellenszer a hőségre, ugyanis még sütni sem kell!

Elsőre talán kicsit bizarrnak tűnhet ez az ízkombináció egy sajttortában, de a végeredmény tényleg egy nagyon kellemes, nyári ízvilág lesz. Ne sajnáljátok belőle a mentát, attól lesz ugyanis igazán frissítő ez a süti!

Mojito sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók

Kekszes alap:

  • 20 dkg darált keksz (lehet háztartási is, vagy teljes kiőrlésű)
  • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin

Krémsajtos réteg:

  • 2 tábla fehér csoki (20 dkg)
  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Mentás réteg:

  • 1,5 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 3 púpos tk. kukorica keményítő
  • 1/4 citrom leve
  • nagyon nagy maréknyi friss menta
  • pár csepp zöld ételfesték

Elkészítés

  1. Elkészítjük a mentás szószt: a keményítőt kevés vízzel csomómentesre keverjük.
  2. Egy lábasban a vizet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítőt  és a citrom levét és sűrűre főzzük.  Menta szósz készül
  3. Félrevesszük, megvárjuk, míg egy kicsit hűl, majd adunk hozzá kevés zöld ételfestéket. (először egy külön tálban kevertem hozzá, mert zselét használtam, és nehogy csomós maradjon)Menta szósz készül
  4. A mentát felaprítjuk és a langyos szószhoz adjuk, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl. Menta szósz készül
  5. A kekszes alaphoz egy nagy tálban a darált kekszet összemorzsoljuk az olvasztott vajjal/margarinnal.
  6. Sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe, míg el nem készül a krém.
  7. Elkészítjük a krémsajtos tölteléket: először a fehércsokit apróra daraboljuk.Fehércsoki
  8. Gőz fölött a tejszínnel elkezdjük melegíteni.A csokit a tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk
  9. Mikor már szinte teljesen homogén, csak pár darabka látszik, levesszük a gőzről és pár percig még kevergetjük, hogy elolvadjanak (a fehér csoki nagyon könnyen megég, ezért a mikrós megoldást nem javaslom…). Megvárjuk, míg kihűl.
  10. A krémsajtos réteghez a hozzávalókat az olvasztott fehércsokival simára keverjük.A krémsajtos réteg hozzávalói
  11. Elővesszük a hűtőből a kekszes alapot és egyenletesen rásimítjuk a krémsajtot.Elsimítjuk a krémsajtot a kekszes rétegen
  12. A mentás szószt foltokban rákanalazzuk és egy tompa késsel összemárványosítjuk. A mentás szószt beleforgatjuk
  13. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Mojito sajttorta sütés nélkül

 

Mojito sajttorta sütés nélkül