2020. december 11.


Sütés nélkül

Mézeskalács fudge

Nem baj, ha nem vagy konyhatündér, ezt a mézeskalácsos édességet tényleg bárki el tudja készíteni! Még sütni sem kell 😉

Van azért pár dolog, amire oda kell figyelni, hogy tényleg jól sikerüljön, ilyen például a fehér csoki olvasztása. Nagyon apróra kell darabold, hogy gyorsan felolvadjon és esélye se legyen megégni. Pár perc melegítés után el is nyeri a végleges állagát és mehet a formába mindkét réteg, pár óra hűtés után pedig már díszítheted és csomagolhatod is a saját készítésű, gluténmentes finomságot! 🎁✨❄️

Hozzávalók

  • 20 dkg cukrozott sűrített tej
  • 30 dkg fehér csoki
  • 1 ek. méz
  • 2 dkg vaj
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1/2 tk. őrölt gyömbér
  • 1/4 tk. szerecsendió
  • 1/4 tk. szegfűbors

Elkészítés

  1. A fehércsokit apróra vágjuk. Kb. 5 dkg-ot félreteszünk.
  2. A maradékot a sűrített tejjel és a vajjal folyamatos kevergetés mellett közepes lángon elkezdjük melegíteni, amíg teljesen homogén lesz.Mézeskalács fudge készítése
  3. Egy masszív masszát fogunk kapni.Fudge készítése
  4. A masszát elfelezzük.
  5. Folpack-al bélelt formába nyomkodjuk az egyik felét.
  6. A másik feléhez hozzáadjuk a fűszereket és a mézet és tovább melegítjük, hogy teljesen elkeveredjen (ha szükséges, kevés vajat adhatunk hozzá még).Mézeskalács fudge készítése
  7. A fehér rétegre simítjuk.Mézeskalács fudge készítése
  8. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen
  9. Másnap felkockázzuk, díszíthetjük szórócukorral is. Érdemes hűvös helyen tárolni fogyasztásig.

Mézeskalács fudge