2020. augusztus 14.


Sütés nélkül, Fagyi

Sajttorta jégkrém áfonyával

Mi lehet jobb nyáron a sütés nélküli sajttortánál? Csakis a villámgyorsan összedobható sajttortás jégkrém! 🍦

A villám gyors tényleg villám gyorsat jelent, csak összekevered és mehet is a mélyhűtőbe. Ha nincs kedved áfonyás szószt főzni hozzá, akár egy magas gyümölcstartalmú áfonyalekvárral is tálalhatod. A fagyasztáshoz csakis szilikon formát javaslok, ebből nagyon könnyen ki lehet fordítani majd a mini sajttorta jégkrémeket 😉

Hozzávalók

Sajttorta jégkrém:

  • 10 dkg darált (zab) keksz
  • 0,5 dl tej
  • 10 dkg friss krémsajt
  • 5 dkg görög joghurt
  • 10 dkg cukrozott sűrített tej
  • 1 dl hideg tejszín

Áfonyás szósz:

  • 10 dkg áfonya
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. keményítő

Elkészítés

  1. A darált kekszet összegyúrjuk a tejjel és a szilikon muffin forma aljába nyomkodjuk.Sajttorta jégkrém készítése
  2. A hideg tejszínből kemény habot verünk.
  3. Egy tálban simára keverjük a krémsajtot a sűrített tejjel és a joghurttal.Sajttorta jégkrém készítése
  4. Óvatosan hozzáforgatjuk a tejszín habot is, majd a kekszes rétegre kanalazzuk.Sajttorta jégkrém készítése
  5. Mélyhűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
  6. Az áfonya szószhoz az áfonyát kicsit áttörjük villával, majd egy lábasban a cukorral elkezdjük melegíteni.
  7. A keményítőt kevés vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő cukros áfonyához öntjük és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  8. Tálalás előtt a jégkrémek tetejére kanalazunk a hideg áfonya szószból.Sajttorta jégkrém áfonyával