Fehércsokoládé krém málnával és bazsalikommal

Fehércsokoládé krém málnával és bazsalikommal

Isteni desszert 15 perc alatt? Bizony! Méghozzá 5 hozzávalóból. Az elkészült finomság pedig egy selymesen lágy fehércsoki krém, friss málnával és illatos bazsalikommal fűszerezve.

Ezt a receptet véletlenül találtam, és egyből megtetszett benne, hogy a fehércsokis krém bazsalikommal van ízesítve. Bevallom, elsőre beleáztattam a bazsalikomokat, ahogy írta a recept, viszont semmi bazsalikom íz nem maradt utánuk. Ezért úgy döntöttem készítek egy citromos szirupot hozzá, amibe beleteszem majd a frissen felvágott bazsalikomot. Telitalálat. Így már igazán karakteres lett, nagyszerűen kiérződött a friss bazsalikom. Savanykás málnákat szórtam még a tetejükre, ami kompenzálta kicsit a fehércsoki édességét. Fantasztikus desszert, csak ajánlani tudom az íze mellett a többi előnyével együtt!;)

Fehércsokoládé krém málnával és bazsalikommal

Hozzávalók

  • 14 dkg fehércsoki
  • 180 ml tejszín
  • 2 tojás sárgája
  • nagy marék friss bazsalikom
  • málna

Szirup:

  • 0,5 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom leve

Málna & bazsalikom

Elkészítés

  1. A fehércsokit apró darabokra vágjuk.
  2. A tejszínt meglangyosítjuk.
  3. A két tojássárgáját felverjük, és folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadjuk a meleg tejszínt, és alaposan kikeverjük.
  4. A tojásos-tejszínes keveréket visszaöntjük az edénybe, és alacsony lángon, folyamatos keverés közben 3 percig melegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Levesszük a tűzről.
  5. A forró keverékhez adjuk a felaprított forrócsokit és addig kevergetjük, míg el nem olvad.Hozzáadjuk a csokit
  6. Ne ijedjünk meg, ha egy kicsit hígnak tűnik, ahogy hűl, sűrűsödik. Mikor kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább másfél órára.A krém
  7. A bazsalikomot felaprítjuk.Bazsalikom
  8. A sziruphoz a vizet és a cukrot egy lábasba öntjük és elkezdjük forralni.
  9. Addig forraljuk, míg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a citrom levét valamint a reszelt citromhéjat.A szirup
  10. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd belekeverjük a bazsalikomot is.
  11. A hideg krémet poharakba adagoljuk, teszünk bele a málnából a tetejüket pedig meglocsoljuk a bazsalikomos sziruppal.

Fehércsokoládé krém málnával és bazsalikommal

Megosztás

Szólj hozzá te is!