2015. június 26.
Sütés nélkül, Krém desszert
Epres tejberizs bazsalikommal
Használjátok ki az utolsó pár napot az eperszezonból és próbáljátok ki ezt a pasztell színű finomságot sok-sok friss bazsalikommal!:)
Elsőre meredeknek tűnhet ez a párosítás, de higgyjétek el, tényleg nagyon jól kijönnek egymással! Az eper édes ízéhez remekül passzol a friss, aromás bazsalikom. Mindez pedig egy lágy, tejszínes tejberizs ízesítéseként egy teljesen új ízélményt nyújt.
Hozzávalók
- 25 dkg arborio rizs
- 1,5 dl víz
- 2,5 dl tej
- 5 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 30 dkg eper
- 5 dkg cukor
- friss bazsalikom
Elkészítés
- A tejszínt betesszük a hűtőbe, hogy hideg legyen, így lehet csak szép habot verni belőle.
- A tejberizshez a rizst és a vizet lábasba öntjük, majd lefedve addig pároljuk, míg az összes víz el nem forr alóla.
- Ekkor hozzáadjuk a tejet, és lefedve puhára pároljuk a rizst (ha esetleg nagyon felszívja a tejet, akkor adhatunk még hozzá) Amikor a rizs megpuhult, hozzákeverünk 5 dkg cukrot.
- Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- Közben az epreket megmossuk, megtisztítjuk és a maradék 5 dkg cukorral leturmixoljuk.
- Az eperpürét belekeverjük a kihűlt tejberizsbe. Szép rózsaszín lesz:)
- A tejszínből kemény habot verünk és a tejberizshez forgatjuk.
- Poharakba adagoljuk és megszórjuk apróra vágott friss bazsalikommal.