2015. június 26.


Sütés nélkül, Krém desszert

Epres tejberizs bazsalikommal

Használjátok ki az utolsó pár napot az eperszezonból és próbáljátok ki ezt a pasztell színű finomságot sok-sok friss bazsalikommal!:)

Elsőre meredeknek tűnhet ez a párosítás, de higgyjétek el, tényleg nagyon jól kijönnek egymással! Az eper édes ízéhez remekül passzol a friss, aromás bazsalikom. Mindez pedig egy lágy, tejszínes tejberizs ízesítéseként egy teljesen új ízélményt nyújt.

Epres tejberizs bazsalikommal

Hozzávalók

  • 25 dkg arborio rizs
  • 1,5 dl víz
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 30 dkg eper
  • 5 dkg cukor
  • friss bazsalikom

Elkészítés

  1. A tejszínt betesszük a hűtőbe, hogy hideg legyen, így lehet csak szép habot verni belőle.
  2. A tejberizshez a rizst és a vizet lábasba öntjük, majd lefedve addig pároljuk, míg az összes víz el nem forr alóla.
  3. Ekkor hozzáadjuk a tejet, és lefedve puhára pároljuk a rizst (ha esetleg nagyon felszívja a tejet, akkor adhatunk még hozzá) Amikor a rizs megpuhult, hozzákeverünk 5 dkg cukrot.Tejberizs
  4. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  5. Közben az epreket megmossuk, megtisztítjuk és a maradék 5 dkg cukorral leturmixoljuk. Eper
  6. Az eperpürét belekeverjük a kihűlt tejberizsbe. Szép rózsaszín lesz:)Eperpüré és tejberizs
  7. A tejszínből kemény habot verünk és a tejberizshez forgatjuk. Tejszín & epres tejberizs
  8. Poharakba adagoljuk és megszórjuk apróra vágott friss bazsalikommal.

Epres tejberizs bazsalikommal