2014. július 18.
Sütés nélkül, Krém desszert
Fehércsokoládé krém málnával és bazsalikommal
Isteni desszert 15 perc alatt? Bizony! Méghozzá 5 hozzávalóból. Az elkészült finomság pedig egy selymesen lágy fehércsoki krém, friss málnával és illatos bazsalikommal fűszerezve.
Ezt a receptet véletlenül találtam, és egyből megtetszett benne, hogy a fehércsokis krém bazsalikommal van ízesítve. Bevallom, elsőre beleáztattam a bazsalikomokat, ahogy írta a recept, viszont semmi bazsalikom íz nem maradt utánuk. Ezért úgy döntöttem készítek egy citromos szirupot hozzá, amibe beleteszem majd a frissen felvágott bazsalikomot. Telitalálat. Így már igazán karakteres lett, nagyszerűen kiérződött a friss bazsalikom. Savanykás málnákat szórtam még a tetejükre, ami kompenzálta kicsit a fehércsoki édességét. Fantasztikus desszert, csak ajánlani tudom az íze mellett a többi előnyével együtt!;)
Hozzávalók
- 14 dkg fehércsoki
- 180 ml tejszín
- 2 tojás sárgája
- nagy marék friss bazsalikom
- málna
Szirup:
- 0,5 dl víz
- 5 dkg cukor
- 1 citrom leve
Elkészítés
- A fehércsokit apró darabokra vágjuk.
- A tejszínt meglangyosítjuk.
- A két tojássárgáját felverjük, és folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadjuk a meleg tejszínt, és alaposan kikeverjük.
- A tojásos-tejszínes keveréket visszaöntjük az edénybe, és alacsony lángon, folyamatos keverés közben 3 percig melegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Levesszük a tűzről.
- A forró keverékhez adjuk a felaprított forrócsokit és addig kevergetjük, míg el nem olvad.
- Ne ijedjünk meg, ha egy kicsit hígnak tűnik, ahogy hűl, sűrűsödik. Mikor kihűlt, betesszük a hűtőbe legalább másfél órára.
- A bazsalikomot felaprítjuk.
- A sziruphoz a vizet és a cukrot egy lábasba öntjük és elkezdjük forralni.
- Addig forraljuk, míg el nem kezd sűrűsödni. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a citrom levét valamint a reszelt citromhéjat.
- Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd belekeverjük a bazsalikomot is.
- A hideg krémet poharakba adagoljuk, teszünk bele a málnából a tetejüket pedig meglocsoljuk a bazsalikomos sziruppal.