2020. augusztus 22.
Sütés nélkül, Zselé-puding
Kókusz puding málnával
Ez a puding egy igazi 10 perces kánikula desszert, ráadásul glutén, laktóz és tojás nélkül készül. Ha szeretnéd, akár cukormentesen is. 😉 🥥
Bevallom, hogy ez a krémes kókuszos puding nagyon nagy kedvencem lett, a citrom aromájával és a savanykás málnás réteggel kiegészítve nem is nagyon tudok ennél nyáribb ízkombinációt elképzelni. A cukrot helyettesítheted bármilyen édesítővel, amit szívesen használsz, így nem csak glutén- és tejmentes, hanem valóban mindenmentes, vegán finomságot készíthetsz!
Hozzávalók
Kókusz puding:
- 4 dl kókusztej
- 3-4 ek. kókuszreszelék
- 3 dkg keményítő
- 4 dkg cukor
- fél citrom héja
Málnás réteg:
- 10 dkg málna
- 5 dkg cukor
- 1 dkg keményítő
Elkészítés
- A kókusztejet egy lábasban simára keverjük a keményítővel.
- Hozzáadjuk a cukrot, a kókuszreszeléket és a fél citrom vékonyan lehámozott héját.
- Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzük.
- Eltávolítjuk a citromhéj darabokat, majd vízzel átöblített formába, vagy tálkába kanalazzuk.
- A málnás réteghez a málnát a cukorral elkezdjük melegíteni.
- A keményítőt kevés vízzel simára keverjük, majd a cukros málnához adjuk és sűrűre főzzük.
- A málnából vékony réteget simítunk a kókuszpudingok tetejére.
- Megvárjuk, míg kihűl és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt a pudingformát langyos víz alá tartjuk pár másodpercre, így szépen ki fog jönni a formából. Megszórhatjuk kókuszreszelékkel és citromhéjjal is.