2015. október 16.


Krémes sütik, Sajttorta

Sárgabarackos-grillázsos sajttorta sütés nélkül

Ezt a receptet egy sajttortás receptversenyre készítettem, de sajnos nem került be a legjobb 10 közé… Valószínűleg nem készítették el, így nem tudják meg soha, mitől fosztották meg a közönséget, pedig a lágy krémsajt közt megbúvó ropogós grillázs és a házi baracklekvár nálunk nagy sikert aratott. Itt megtaláljátok a receptet;)

Ja igen, és a legjobb hír: nem kell sütni sem! Mindössze pár órát kell kibírni, míg megdermed és összeérnek az ízei. De ezt tényleg tessék kivárni!:)

We <3 Budapest Cheesecake

Sárgabarackos-grillázsos sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók

Alap:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • csipet fahéj
  • 1 marék durvára darált dió

Sajtos rész:

  • 20 dkg fehér csoki
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg krémsajt
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • házi sárgabarack lekvár

Grillázs:

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg dió

Elkészítés

  1. A grillázshoz a diót durvára törjük.
  2. A cukrot egy lábasba tesszük és elkezdjük melegíteni. Mikor már aranybarna, félrevesszük és hozzáadjuk a diót.Karamell a grillázshoz
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlapon gyorsan elsimítjuk, és félretesszük, hogy teljesen kihűljön.Grillázs
  4. A fehércsokit apróra vágjuk.Fehércsoki
  5. Egy fém edénybe tesszük, hozzáöntjük a tejszínt és gőz fölött felolvasztjuk. (ha már csak pár apróbb darab maradt benne, vegyük le a gőzről, és így kevergessük, nehogy megégjen). Félretesszük hűlni.A csokit a tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk
  6. A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a vajat, a durvára darált diót és egy csipet fahéjat, majd összegyúrjuk és a sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk. Sajttorta alap hozzávalói
  7. Egy nagy tálba tesszük a krémsajtot, a mascarponét és a vaníliás cukrot, majd ha már szobahőmérsékletűre hűlt a tejszínes-fehércsoki, hozzáadjuk, és az egészet simára keverjük. A fehércsokit a krémsajthoz adjuk
  8. A grillázst egy éles késsel apróra daraboljuk.Grillázs
  9. A kekszes rétegre az apró grillázsból szórunk először.
  10. Óvatosan a grillázsra öntjük a krémsajtos massza felét és  elsimítjuk. Krémsajt a grillázsra
  11. Egy teáskanállal apró baracklekvár pöttyöket kanalazunk a krémsajtra.Baracklekvár a sajttortába
  12. A maradék krémsajtot óvatosan eloszlatjuk a tetején, és szépen elsimítjuk.
  13. A tetejére ismét pár kanálnyi baracklekvár következik, amit egy tompa késsel, vagy kanál nyelével, mintha 8-asokat írnánk, elmárványosítunk. Márványosítás
  14. Egy éjszakára, de legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
  15. Díszítésként tehetünk a torta szélére darált diót és apróra tört grillázst.

Sárgabarackos-grillázsos sajttorta