2019. december 30.
Sós sütik
Sajtos-áfonyás falatkák
Sohasem késő nekiállni azoknak a vendégváró falatkáknak… Főleg, ha 30 perc alatt egy igazán fancy finomságot készíthetsz nekik!:)
Ezek a falatkák lehetnének akár a “gyorsan a hűtőből valamit” megoldás is, mert csak 5 hozzávaló kell hozzá és pikk-pakk megvan, de az ízek miatt inkább elegáns vendégváró, vagy akár előétel is lehet belőle. A camembert sajt és az áfonya lekvár klasszikusát rejtik ugyanis a tészta kosarak, amihez ropogós dió és a sütés után friss rozmaring szórás kerül. Még a legválogatósabb vendéget is biztosan leveszi a lábáról;)
Hozzávalók
(40 apró, vagy 20 nagyobb méretűhöz)
- 1 csomag leveles tészta
- 15 dkg camembert
- áfonya lekvár
- 5 dkg dió
- friss rozmaring
Elkészítés
- A leveles tésztát átnyújtjuk (így kevésbé fog felpúposodni és nem lökődik majd ki a töltelék) majd felkockázzuk, attól függően, hogy mini muffin tepsiben, vagy normál méretűben fogjuk sütni: 40 vagy 20 db nagyjából egyforma négyzetlappá.
- A tészta lapokat óvatosan belesimítjuk a kivajazott, vagy papírral bélelt mélyedésekbe, a felesleget a széleknél levágjuk, a mélyedések alját pedig villával megszúrkáljuk, hogy tudjon távozni a gőz.
- A diót felaprítjuk, majd minden mélyedésbe szórunk kicsit.
- Ezután jöhet 1-1 camembert kocka, és az áfonya lekvár.
- A tetejét megszórjuk a maradék aprított dióval és mehet a sütőbe 200 fokra, ahol 15 perc alatt aranybarnára sül.
- Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott friss rozmaringgal és díszíthetjük egész hajtásokkal is.
Éva
2020. június 21. - 18:06Nem régen akadtam az oldaladra, s sorba sütöm a pitéket, kekszeket, s más egyéb sütiket. Bármelyiket választom, nagyot nem hibázok. Ez az áfonyás camamberes családi kedvenc lett. Köszönöm, hogy megosztod ezeket a recepteket!
Vikki
2020. június 21. - 18:28Szia Éva,
örülök, hogy ennyi mindent kipróbáltál már és eddig minddel sikered is volt! 😊