2022. december 3.


Tea sütik, Keksz

Pisztáciás hókifli

Kezdd a karácsonyi hangolódást egy klasszikussal: a hagyományos hókifli is szuper, de a pisztáciás változata igazi meglepetés lesz a karácsonyi sütik közt!🎄✨

Már ha marad belőle addig 😅 A pisztácia paszta intenzív, pörkölt pisztácia ízt ad a sütinek, de kerül bele természetsen nyers állapotában is, még a bevonócukorba is. (A pasztát már elég sok webshopban be lehet szerezni, fontos, hogy 100%-ban pisztáciás, cukrozatlan pasztát használjunk hozzá.) Ha esetleg nem találnál pasztát, a marcipános-narancsos verziója is telitalálat lesz! 😉

Hozzávalók:

(Kb. 30 apró kiflihez)

  • 20 dkg liszt
  • 3 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 dkg darált pisztácia
  • 3 dkg darált mandula
  • csipet só
  • 4 tk. pisztácia paszta

Bevonat:

  • porcukor
  • 10-15 szem sós pisztácia

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat felkockázzuk.
  2. A liszthez adjuk a porcukrot, a mandulát, a pisztáciát, a vajat valamint a sót és a pisztácia pasztát és az egészet összegyúrjuk.Pisztáciás hókifli készítése
  3. Fél órára betesszük a hűtőbe.Pisztáciás hókifli készítése
  4. Diónyi golyókat tépünk a tésztából és ujjnyi vastag, kb- 7-8 cm hosszú rudacskákat sodrunk belőle.Pisztáciás hókifli készítése
  5. Kifli alakúra hajtjuk és sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket.Pisztáciás hókifli készítése
  6. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 10 perc alatt megsülnek.
  7. A megtisztított pisztáciát a porcukrral összekeverjük együtt ledaráljuk.Pisztáciás hókifli készítése
  8. A langyos kifliket beleforgatjuk a pisztáciás porcukorba. Óvatosan, ilyenkor nagyon könnyen törik!Pisztáciás hókifli készítése
  9. Rácsra tesszük és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.

Pisztáciás hókifli