2022. december 3.
Tea sütik, Keksz
Pisztáciás hókifli
Kezdd a karácsonyi hangolódást egy klasszikussal: a hagyományos hókifli is szuper, de a pisztáciás változata igazi meglepetés lesz a karácsonyi sütik közt!🎄✨
Már ha marad belőle addig 😅 A pisztácia paszta intenzív, pörkölt pisztácia ízt ad a sütinek, de kerül bele természetsen nyers állapotában is, még a bevonócukorba is. (A pasztát már elég sok webshopban be lehet szerezni, fontos, hogy 100%-ban pisztáciás, cukrozatlan pasztát használjunk hozzá.) Ha esetleg nem találnál pasztát, a marcipános-narancsos verziója is telitalálat lesz! 😉
Hozzávalók:
(Kb. 30 apró kiflihez)
- 20 dkg liszt
- 3 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 2 dkg darált pisztácia
- 3 dkg darált mandula
- csipet só
- 4 tk. pisztácia paszta
Bevonat:
- porcukor
- 10-15 szem sós pisztácia
Elkészítés
- A szobahőmérsékletű vajat felkockázzuk.
- A liszthez adjuk a porcukrot, a mandulát, a pisztáciát, a vajat valamint a sót és a pisztácia pasztát és az egészet összegyúrjuk.
- Fél órára betesszük a hűtőbe.
- Diónyi golyókat tépünk a tésztából és ujjnyi vastag, kb- 7-8 cm hosszú rudacskákat sodrunk belőle.
- Kifli alakúra hajtjuk és sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket.
- 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 10 perc alatt megsülnek.
- A megtisztított pisztáciát a porcukrral összekeverjük együtt ledaráljuk.
- A langyos kifliket beleforgatjuk a pisztáciás porcukorba. Óvatosan, ilyenkor nagyon könnyen törik!
- Rácsra tesszük és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.