2021. november 29.
Tea sütik, Keksz
Mézes puszedli fehércsokival
Várd a télapót ilyen csodaszép, puha, fehércsokis mézes puszedlikkel és biztosan nem marad üres a cipőd! 🍪🎅
Az idei első karácsonyi sütim ez a mézespuszedli lett, hangolódásra ugyanis tökéletes! Gyorsan elkészül és seperc alatt karácsonyi illatot teremt a lakásba, hiszen tele van illatos fűszerekkel. A tészta összeállítást követően elég lágy és ragacsos lehet, ilyenkor nyugodtan tegyél hozzá még lisztet, de nem kell, hogy teljesen kemény legyen. A hűtőben szépen összeáll majd. A gombócolásnál érdemes gyorsan dolgozni, hogy ne puhuljon vissza a tészta, és amint kész, irány vele a sütő. Természetesen azonnal puha sütés után és az is marad. Már ha marad… 🤶
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 3 tk. sütőpor
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek. mézeskalács fűszer
- 1 tk. gyömbér
- 1 tk. fahéj
- 2 tk. holland kakaó
- 3 tojás
- 12,5 dkg méz
Bevonat:
- 15 dkg fehér csoki
- 3 ek. étolaj
Tetejére:
- színes szórócukor tetszés szerint
Elkészítés
- Kiméjrük a száraz hozzávalókat egy nagy tálba: a lisztet, sütőport, csipet sót, vaníliás cukrot, kakaót és a fűszereket.
- A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd két részletben belekeverjük a lisztes keveréket.
- Végül hozzáadjuk a mézet és az egészet elkeverjük. (ha nagyon lágy lenne, adjunk hozzá még lisztet).
- 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
- Sütőpapírral bélelt sütőlapra nagyjából diónyi méretű gombócokat készítünk, a tetejüket enyhén lelapítjuk.
- 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 12 perc alatt megsülnek.
- Rácsra szedjük őket és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.
- A fehércsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk.
- A puszedliket egyenként félig a csokiba mártjuk, majd megszórjuk őket tetszés szerinti szórócukorral.
- Megvárjuk, míg a csoki teljesen megdermed.