2018. november 30.
Tea sütik, Keksz
Mandulás puszedli
Induljon a karácsonyi készülődés ezekkel a csodaszép hófehér, házi mandulás puszedlikkel, amik ajándékként is tökéletesen megállják a helyüket!
Egy nagyon egyszerű kekszreceptet mutatok most, amit akár gyerekekkel is elkészíthettek karácsonyra. A tészta összeállítása nagyjából 10 percet vesz igénybe, utána pedig már csak a kis golyókat kell kiformázni és mehet is a sütőbe. Igazi illatos, fűszeres puszedli lesz belőlük, amiből a cukorba forgatás után csodaszép hógolyókat varázsolhatunk. Szépen becsomagolva szuper gasztro ajándék lehet a kollégáknak, barátoknak, vagy akár az oviban vagy a suliban.
Hozzávalók
(kb. 30 db)
- 20 dkg liszt
- 1 tk. őrölt gyömbér
- fél tk. őrölt fahéj
- fél tk. őrölt szegfűbors
- fél tk. szódabikarbóna
- 6 dkg vaj
- 6 dkg barna cukor
- 8 dkg méz
- 1 tojás sárgája
- 1 tk. vaníliás cukor
- 10 dkg mandula
- porcukor a forgatáshoz
Elkészítés
- A száraz hozzávalókat (liszt, fűszerek és szódabikarbóna) egy tálba kimérjük és összekeverjük.
- A vajat a mézzel és a barna cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tojás sárgáját és simára keverjük.
- Két részletben hozzászitáljuk a fűszeres lisztet és az egészet összedolgozzuk.
- Végül beleforgatjuk az aprított mandulát.
- A masszából diónyi golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt sütőlapra pakoljuk őket, egymástól kb 3-4 cm-re.
- 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 10 perc alatt megsülnek.
- Amíg sül, a porcukrot átszitáljuk.
- A még meleg puszedliket egyesével jó vastagon a cukorba forgatjuk, majd rácsra tesszük őket, hogy kihűljenek.
- Ha nagyon magába szívta volna a porcukrot, ismételjük meg a forgatást, miután kihűltek teljesen a puszedlik.