2018. június 22.
Tea sütik, Keksz
Epres keksz fehércsokival
Egy igazi csajos édesség következik, és nem is csak a rózsaszín színe, de még inkább az epres-fehércsokis ízesítés miatt illetném ezzel a jelzővel. Nos csajok, egyetértetek?:)
A színéhez hozzá tartozik, hogy az ételfestéknek köszönhetően maradt ilyen szép rózsaszín. A sütés közben ugyanis az eperpürétől rózsaszín massza barnára karamellizálódik a benne található cukor miatt, ezért ha az eper íz mellett szeretnétek megtartani a szépséges színt is, javasolt az ételfesték használata. A sütésnél figyeljünk rá, hogy ne süssük túl, különben barna lesz még ételfestékkel is. Javaslom az első kör csak próbasütés legyen pár keksszel, mert minden sütő más, és így biztosan sikerül majd megőrizni a rózsaszín színt a kekszek többségénél.
Minél édesebb epret használtok, annál intenzívebb lesz az íze;)
Hozzávalók
(kb. 30 db)
- 10 dkg eper
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- pár csepp rózsaszín ételfesték (elhagyható)
- 5 dkg fehércsoki (sütésálló)
Elkészítés
- Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd botmixerrel pépesítjük.
- A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd két részletben a vajas-tojásos masszához keverjük.
- Hozzáadjuk az eper pürét is, valamint pár csepp rózsaszín ételfestéket.
- A fehércsokit apró darabokra vágjuk, és a masszába forgatjuk.
- Egy lágy tésztát fogunk kapni, amit teáskanál segítségével, egymástól legalább 4 cm távolságban sütőpapírra adagolunk.
- 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 7-8 perc alatt megsül. (a sütési idő a sütőtől is függ, figyeljük az első adagnál, hogy mennyi idő után kezd el barnulni a széle, ekkor vegyük ki a sütőből).