2021. július 3.


Tea sütik, Kuglóf

Bodzás-citromos kuglóf

Ugye készítettetek idén bodzaszörpöt? 🌼 🧃Ha nem, az sem baj, mert ez a bodzás-citromos kuglóf boltival is ugyanolyan finom!

Ha egy igazán frissítő, kicsit virágos ízű nyári sütit szeretnél gyorsan összeütni, ez a kuglóf a legjobb választás! Egy pohárral kimérehtő minden hozzávaló, összekevered és egy órán  belül már az asztalon is van az  illatos, puha kuglóf. 😊 Házi és bolti bodzaszörppel is ugyanolyan finom, így az sem lehet akadály, ha lemaradtál a bodza virágzásról 🌼

Hozzávalók

  • 1 pohár görög joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 1/4 pohár olvasztott vaj
  • 1/4 pohár étolaj
  • fél csomag sütőpor
  • 1,5 pohár cukor 
  • 2 tojás
  • 3 pohár liszt
  • 1 citrom finoman reszelt héja
  • csipet só
  • 2-3 ek. bodza szörp

Máz: 

  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek. citromlé
  • 2-3 ek. bodzaszörp
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

  1. Először kimérjük a nedves hozzávalókat: a joghurtot, vajat, olajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a bodzaszörpöt és a tojásokat és az egészet simára keverjük.Joghurtos kuglóf készítése
  2. Ezt követően kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, sót és a citromhéjat, majd két részletben a joghurtos keverékhez adjuk és csomómentesre keverjük.Joghurtos kuglóf készítése
  3. A masszát belesimítjuk a kuglóf formába. Ügyeljünk rá, hogy kb. a forma 3/4-éig töltsük meg, hogy ne deformálódjon, ahogy sütés közben nő. (ha marad még tészta, muffin formában megsütheted ;))Bodzás-citromos kuglóf készítése
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 40-45 perc alatt aranybarnára sül.
  5. A sütőből kivéve rácsra borítjuk és megvárjuk, míg teljesen kihül.
  6. A máz hozzávalóit egy tálban elkeverjük és kis adagokban a kihűlt kuglóf tetejére csorgatjuk, hogy szépen lefolyjon. Bodzás-citromos kuglóf készítése
  7. Megvárjuk, míg megdermed és szeletelhetjük is! 🙂

Bodzás-citromos kuglóf