2021. július 3.
Tea sütik, Kuglóf
Bodzás-citromos kuglóf
Ugye készítettetek idén bodzaszörpöt? 🌼 🧃Ha nem, az sem baj, mert ez a bodzás-citromos kuglóf boltival is ugyanolyan finom!
Ha egy igazán frissítő, kicsit virágos ízű nyári sütit szeretnél gyorsan összeütni, ez a kuglóf a legjobb választás! Egy pohárral kimérehtő minden hozzávaló, összekevered és egy órán belül már az asztalon is van az illatos, puha kuglóf. 😊 Házi és bolti bodzaszörppel is ugyanolyan finom, így az sem lehet akadály, ha lemaradtál a bodza virágzásról 🌼
Hozzávalók
- 1 pohár görög joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/4 pohár olvasztott vaj
- 1/4 pohár étolaj
- fél csomag sütőpor
- 1,5 pohár cukor
- 2 tojás
- 3 pohár liszt
- 1 citrom finoman reszelt héja
- csipet só
- 2-3 ek. bodza szörp
Máz:
- 10 dkg porcukor
- 1 ek. citromlé
- 2-3 ek. bodzaszörp
- reszelt citromhéj
Elkészítés
- Először kimérjük a nedves hozzávalókat: a joghurtot, vajat, olajat, majd hozzáadjuk a cukrokat, a bodzaszörpöt és a tojásokat és az egészet simára keverjük.
- Ezt követően kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, sót és a citromhéjat, majd két részletben a joghurtos keverékhez adjuk és csomómentesre keverjük.
- A masszát belesimítjuk a kuglóf formába. Ügyeljünk rá, hogy kb. a forma 3/4-éig töltsük meg, hogy ne deformálódjon, ahogy sütés közben nő. (ha marad még tészta, muffin formában megsütheted ;))
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 40-45 perc alatt aranybarnára sül.
- A sütőből kivéve rácsra borítjuk és megvárjuk, míg teljesen kihül.
- A máz hozzávalóit egy tálban elkeverjük és kis adagokban a kihűlt kuglóf tetejére csorgatjuk, hogy szépen lefolyjon.
- Megvárjuk, míg megdermed és szeletelhetjük is! 🙂
Danyi Nikolett
2021. augusztus 12. - 12:00Shia,
Megkérdezhetem, hogy mekkora a bögre?
Köszönöm 🙂
Vikki
2021. augusztus 12. - 12:22Szia,
egy kb. 2 dl-es bögrét használtam, igazából az arányok számítanak, hogy mindent ugyanazzal mérj ki 🙂