2012. június 13.
Ötletek, Ízesítéshez
Bodza szirup
Ezt a szirupot bodzával készült édességek alapjául használom.
Hozzávalók
- 8-10 nagyobb fej bodza virág
- 1 liter víz
- 25 dkg cukor
- 2 citrom
Elkészítés
- A bodzavirágokat lefelé fordítva folyó víz alatt óvatosan megmossuk és papírra tesszük száradni.
- A citromokat nagyon alaposan megmossuk és felkarikázzuk.
- A cukrot és a vizet egy lábasba öntjük, megvárjuk míg a cukor teljesen elolvad és további 10 percig forraljuk, míg egy híg szirupot kapunk belőle.
- Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a felkarikázott citromot és így hagyjuk hűlni kb. 15 percet.
- A bodzavirágokat egy kancsóba/dunsztos üvegbe tesszük és ráöntjük az idő közben kicsit kihűlt cukorszirupot a citromkarikákkal együtt és lefedve így hagyjuk állni 1-2 napig.
- Leszűrjük és kész is!:)