2012. augusztus 3.


Ötletek, Dekoráláshoz

Karamell dekoráció

Ez a látványos égetett cukor dekoráció bármilyen desszerthez felhasználható.

Látványos, viszont egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, csak egy merőkanál (jobb ha van több is, mert akkor gyorsabban megy a dolog:) és karamell kell hozzá. Viszont vigyázni kell a cukorral, mert nagyon forró és sokáig meg is tartja a hőmérsékletét (tehát, ha úgy gondolod kihűlt, akkor is várj még vele)!

Hozzávalók

  • 7,5 dkg cukor
  • 1 ek. méz
  • 3 ek. víz
  • merőkanál és alufólia

Elkészítés

  1. A merőkanalakat alufóliába csomagoljuk és sütőpapírra tesszük.A merőkanalakat alufóliába csomagoljuk
  2. A cukrot a vízzel és a mézzel egy teflon serpenyőbe öntjük, elkeverjük és elkezdjük forralni.
  3. Akkor jó, ha már szép aranybarna.készül a karamell...
  4. Ekkor levesszük a tűzről, várunk pár másodpercet, hogy abbahagyja a forrást és egy kanállal a karamellt rácsorgatjuk a merőkanálra.Készül a karamell félgömb
  5. Megvárjuk, míg teljesen megszilárdul és az alufóliát levesszük a kanálról a karamellel együtt.
  6. Ezután óvatosan lehúzzuk az alufóliát a karamellkosárka belsejéről.Elkészült a karamellkosárka

És el is készült, dekorálhatunk vele kedvünkre:)

Tejberizs giccsesítve:)