2012. december 4.


Sütés nélkül, Krémes sütik, Édesség - bonbon

Marcipán fenyök

Karácsonykor általában előkerülnek a különféle bonbonok, mint ajándékötlet, mert könnyen elkészíthetők és az édességnek amúgy is mindenki örül, pláne, ha saját készítésű. Most ezeket a marcipánból készült, nugátkrémes fenyőfákat mutatom meg: nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészül és egész biztosan örömet lehet vele szerezni. Főleg ha az ajándékozott marcipán rajongó:)

Először arra gondoltam, készítek valamilyen bonbont, de aztán rájöttem, hogy a csoki olvasztás elég problémás, inkább valami olyan kellene, amin nincs bevonat, hogy garantált legyen a siker. Aztán valahol láttam ehhez hasonló, leegyszerűsített marcipánfenyőket és már meg is volt a nagy ötlet: rakok bele nugátkrémet, beleforgatom pisztáciába/szórócukorba és kész is. Szerintem celofánba csomagolva egy masnival átkötve nagyon jópofa ajándék lehet belőle!:)

Marcipán fenyők

Hozzávalók

(kb. 10 karácsonyfához)

  • 20 dkg marcipán massza
  • 1 ek. nugát krém (vagy valamilyen keményebb fajta mogyorókrém)
  • 5 dkg pisztácia (sós is jó)
  • 1 tk. mandula aroma (zöld)
  • pár csepp zöld ételfesték, ha szükséges
  • szórócukor a díszítéshez

Elkészítés

  1. A pisztáciát megpucoljuk és apróra daráljuk.Pisztácia
  2. A marcipánmasszába belegyúrjuk a mandula aromát (ha szükséges pár csepp zöld ételfestéket) és kb. diónyi gombócokat formázunk belőle.
  3. A gombócokat egyenként kicsit szétlapítjuk, a közepére teszünk egy kk. nugátot/mogyorókrémet és a széleit behajtogatva gombócot formálunk belőle.Készül a fenyő
  4. Ezután az egyik oldalán egy kicsit ellapítva kúpot formálunk belőle.Kúpot formázunk a golyókból
  5. A darált pisztáciához díszítőcukrot keverünk és beleforgatjuk az így elkészült fenyőfákat.Pisztáciába forgatjuk
  6. A fenyők tetejét díszíthetjük még valamilyen szórócukorral és már készen is vannak!:)

És íme a végeredmény belülről:

Marcipánfenyő nugátkrémmel