2012. december 4.
Sütés nélkül, Krémes sütik, Édesség - bonbon
Marcipán fenyök
Karácsonykor általában előkerülnek a különféle bonbonok, mint ajándékötlet, mert könnyen elkészíthetők és az édességnek amúgy is mindenki örül, pláne, ha saját készítésű. Most ezeket a marcipánból készült, nugátkrémes fenyőfákat mutatom meg: nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészül és egész biztosan örömet lehet vele szerezni. Főleg ha az ajándékozott marcipán rajongó:)
Először arra gondoltam, készítek valamilyen bonbont, de aztán rájöttem, hogy a csoki olvasztás elég problémás, inkább valami olyan kellene, amin nincs bevonat, hogy garantált legyen a siker. Aztán valahol láttam ehhez hasonló, leegyszerűsített marcipánfenyőket és már meg is volt a nagy ötlet: rakok bele nugátkrémet, beleforgatom pisztáciába/szórócukorba és kész is. Szerintem celofánba csomagolva egy masnival átkötve nagyon jópofa ajándék lehet belőle!:)
Hozzávalók
(kb. 10 karácsonyfához)
- 20 dkg marcipán massza
- 1 ek. nugát krém (vagy valamilyen keményebb fajta mogyorókrém)
- 5 dkg pisztácia (sós is jó)
- 1 tk. mandula aroma (zöld)
- pár csepp zöld ételfesték, ha szükséges
- szórócukor a díszítéshez
Elkészítés
- A pisztáciát megpucoljuk és apróra daráljuk.
- A marcipánmasszába belegyúrjuk a mandula aromát (ha szükséges pár csepp zöld ételfestéket) és kb. diónyi gombócokat formázunk belőle.
- A gombócokat egyenként kicsit szétlapítjuk, a közepére teszünk egy kk. nugátot/mogyorókrémet és a széleit behajtogatva gombócot formálunk belőle.
- Ezután az egyik oldalán egy kicsit ellapítva kúpot formálunk belőle.
- A darált pisztáciához díszítőcukrot keverünk és beleforgatjuk az így elkészült fenyőfákat.
- A fenyők tetejét díszíthetjük még valamilyen szórócukorral és már készen is vannak!:)
És íme a végeredmény belülről:
kakaszar
2012. december 22. - 16:48A mieink nem lettek ilyen szepek. Alig ragad a parcira a diszites 🙁 meg eleve kifolyik belole a kakaszar nutella 😀
Vikki
2012. december 22. - 18:35Igen, az a fajta mogyorókrém ehhez sajnos nem jó, írtam is, hogy valami keményebb fajta legyen a töltelék, pont ezért, hogy ne folyjon ki. Az esetleg úgy működik, hogy összeállítás előtt beteszed a hűtőbe és akkor ha formázod, nem lesz vele gond. A pisztáciás díszítést pedig úgy próbáld, hogy enyhén belenyomod, miközben belegörgeted, így beleragad majd.:)