2020. február 14.


Tea sütik, Madeleine

Málnás madeleine

Lepd meg bármikor a számodra legfontosabb embert ezzel a pofon egyszerű, szuperfinom málnás madeleine-nel, aminek biztosan nem fog tudni ellenállni! ? De akár magadnak is elkészítheted 😉

Ezek az apró francia sütik remekül megállják a helyüket teasütiként is egy csajos beszélgetés mellett, de nagyon egyszerűen csodaszép ajándékot is varázsolhatsz belőle. Ellenállhatatlanul puha, édesen mandulás, egy szem zamatos málnával a közepén. Ki ne örülne neki? 🙂

Hozzávalók

(kb. 40 darabhoz)

  • 7,5 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 7,5 dkg cukor
  • pár csepp mandula aroma
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 5 dkg málna

Bevonat:

  • 10 dkg fehércsoki
  • 2 ek. olaj
  • ehető virágszirmok (rózsa, hibiszkusz)

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, míg egészen világos sárga lesz.
  2. A vajat felolvasztjuk, megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl és a tojásos keverékhez adjuk.Bodzás madeleine hozzávalói
  3. Hozzákeverünk pár csepp mandula aromát is.
  4. A lisztet elkeverjük a sütporral, majd a tojásos masszába forgatjuk.Bodzás madeleine készítése
  5. Egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
  6. Pihentetés után a masszát a sütőformába kanalazzuk, ügyelve arra, hogy ne legyenek teljesen tele a formák, hogy ne púposodjanak ki túlságosan sütés közben. Fél-fél málnaszemet nyomunk óvatosan minden madeleine közepébe.Irány a sütő!
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 9-10 perc alatt megsül.
  8. Rácsra szedjük és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  9. A bevonathoz a fehércsokit apró darabokra vágjuk, majd az olajjal gőz felett felolvasztjuk.
  10. A virágszirmokat, ha nagyobb darabok, felaprítjuk kicsit.
  11. A kihűlt madeleine-ek felét a csokiba mártjuk, majd rácsra tesszük és megszórjuk virágszirmokkal.
  12. Megvárjuk, amíg teljesen megdermed a csoki.