2018. május 19.


Tea sütik, Madeleine

Bodzás madeleine

Ha a citromos-bodzás királyi esküvői tortából nem is, de ebből a könnyű, bodzás madeleine-ből bármikor fogyaszthattok, ha különleges desszertre vágytok!:)

Igazi kora nyári ízeket rejtenek ezek az apró piskótás falatok: a virágos-aromás vajas piskóta vendégvárónak, de csak úgy, egy olvasós “énidős” délutánhoz is tökéletes választás, ugyanis nagyjából 5 percet igényel az összeállítása. Ha igazán intenzív bodzás ízélményre vágytok, érdemes kevés bodzasziruppal átlocsolni, míg langyos, de szerintem az extra szirup nélkül szépen kiérződik a virágos aroma.

 

Hozzávalók

(kb. 40 darabhoz)

  • 7,5 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 7,5 dkg cukor
  • 3 ek. bodza szörp
  • fél citrom reszelt héja
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 tk. sütőpor

Bodzaszörp a locsoláshoz

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, míg egészen világos sárga lesz.
  2. A vajat felolvasztjuk, megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl és a tojásos keverékhez adjuk.Bodzás madeleine hozzávalói
  3. Hozzáadjuk a bodza szörpöt is és az egészet simára keverjük.
  4. A lisztet elkeverjük a sütporral, majd a tojásos masszába forgatjuk.Bodzás madeleine készítése
  5. Egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
  6. Pihentetés után a masszát a sütőformába kanalazzuk, ügyelve arra, hogy ne legyenek teljesen tele a formák, hogy ne púposodjanak ki túlságosan sütés közben.Irány a sütő!
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 9-10 perc alatt megsül.
  8. Rácsra szedjük és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  9. Ha még intenzívebb bodza ízt szeretnénk, a sütik hátulját óvatosan szurkáljuk meg villával, majd locsoljuk meg őket kevés bodza szörppel.

Bodzás madeleine

Bodzás madeleine