

2020. február 14.
Tea sütik, Madeleine
Málnás madeleine
Lepd meg bármikor a számodra legfontosabb embert ezzel a pofon egyszerű, szuperfinom málnás madeleine-nel, aminek biztosan nem fog tudni ellenállni! ? De akár magadnak is elkészítheted 😉
Ezek az apró francia sütik remekül megállják a helyüket teasütiként is egy csajos beszélgetés mellett, de nagyon egyszerűen csodaszép ajándékot is varázsolhatsz belőle. Ellenállhatatlanul puha, édesen mandulás, egy szem zamatos málnával a közepén. Ki ne örülne neki? 🙂
Hozzávalók
(kb. 40 darabhoz)
- 7,5 dkg olvasztott vaj
- 2 tojás
- 7,5 dkg cukor
- pár csepp mandula aroma
- 10 dkg liszt
- 1/2 tk. sütőpor
- 5 dkg málna
Bevonat:
- 10 dkg fehércsoki
- 2 ek. olaj
- ehető virágszirmok (rózsa, hibiszkusz)
Elkészítés
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, míg egészen világos sárga lesz.
- A vajat felolvasztjuk, megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl és a tojásos keverékhez adjuk.
- Hozzákeverünk pár csepp mandula aromát is.
- A lisztet elkeverjük a sütporral, majd a tojásos masszába forgatjuk.
- Egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
- Pihentetés után a masszát a sütőformába kanalazzuk, ügyelve arra, hogy ne legyenek teljesen tele a formák, hogy ne púposodjanak ki túlságosan sütés közben. Fél-fél málnaszemet nyomunk óvatosan minden madeleine közepébe.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 9-10 perc alatt megsül.
- Rácsra szedjük és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- A bevonathoz a fehércsokit apró darabokra vágjuk, majd az olajjal gőz felett felolvasztjuk.
- A virágszirmokat, ha nagyobb darabok, felaprítjuk kicsit.
- A kihűlt madeleine-ek felét a csokiba mártjuk, majd rácsra tesszük és megszórjuk virágszirmokkal.
- Megvárjuk, amíg teljesen megdermed a csoki.