2021. január 23.


Tea sütik, Madeleine

Meyer citromos madeleine

Végre ismét itt a meyer citrom szezon! 🍋 Próbáld ki ezt a pihe-puha madeleine-t a fantasztikus citrusos-virágos aromájával!

Szerencsére idén is minden piacon és szupermarketben előkerült a “török citrom”, ami valójában az illatos meyer citrom 🙂 Minden citromos édességnek teljesen új ízvilágot ad, ezért érdemes akár a jól bevált citromos sütikben is lecserélni, ha kipróbálnád. Ha viszont egy új recepttel kísérleteznél, próbáld ki ezt a puha madeleine-t, vagy ezek közül bármelyiket! 😉

Hozzávalók

(kb. 40 darabhoz)

  • 7,5 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 meyer citrom reszelt héja
  • fél meyer citrom leve
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 tk. sütőpor

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, míg egészen világos sárga lesz.
  2. A vajat felolvasztjuk, megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl és a tojásos keverékhez adjuk.Bodzás madeleine hozzávalói
  3. Hozzáadjuk a meyer citrom levet is és az egészet simára keverjük.
  4. A lisztet elkeverjük a sütporral, majd a tojásos masszába forgatjuk, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját.Meyer citromos madeleine készítése
  5. Egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
  6. Pihentetés után a masszát a sütőformába kanalazzuk, ügyelve arra, hogy ne legyenek teljesen tele a formák, hogy ne púposodjanak ki túlságosan sütés közben.Irány a sütő!
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 9-10 perc alatt megsül.
  8. Rácsra szedjük és megvárjuk, míg teljesen kihűl.

Meyer citromos madeleine