2017. december 22.


Krémes sütik, Torta

Kókuszos minitorták

Ezek a varázslatos karácsonyi tortácskák az ünnepi asztal legszebb díszei lesznek, akár kicsiben, személyre szólóan, akár nagy méretben készítitek el!

Ez a süti nem más, mint a jó öreg kókuszos kedvenc, a hólabda (vagy kozák sapka, ki hogyan ismeri) leporolt változata, kicsit divatosabb külsővel. Az egyetlen változtatás rajta, hogy a tetejét borító étcsokit fehércsokira cseréltem, hogy a havas karácsonyt idézze. Ebben a sütiben az a jó, hogy elkészíthetitek egyénre szabott kis tortácskák és egy nagy torta formájában is a megadott mennyiségekkel, mindkét esetben csodaszép lesz az élénkzöld rozmaring ágakkal és a rubinvörös vörösáfonyákkal.

Habos-cukormázas boldog ünnepeket mindenkinek!:)

Hozzávalók

6 db minitortához

Tészta

  • 4 tojás
  • 4 ek. forró víz
  • 20 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 ek. holland kakaó

Krém

  • 3,5 dl tej
  • 3,5 dkg kukoricakeményítő
  • 8 dkg porcukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj

Tetejére

  • 10 dkg fehércsoki
  • 1 ek. étolaj

Díszítéshez

  • kókuszreszelék
  • rozmaring ág
  • vörösáfonya

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjékből kemény habot verünk.Tojásfehérja hab a kókuszos minitortához
  3. Egy másik tálban a porcukorhoz adjuk a forró vizet, megvárjuk, míg feloldódik, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat és az egészet addig keverjük, míg egész világos sárga lesz.Tojássárgája hab a piskótához
  4. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, valamint egy csipet sót.
  5. A lisztes keveréket a tojássárgás masszához keverjük 2 részletben.Tészta a kókuszos hólabda minitortához
  6. Végül beleforgatjuk a tojásfehérje habot is.Tészta a kókuszos hólabda minitortához
  7. Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk.Irány a sütő!
  8. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 10-15 perc alatt megsül.
  9. A krémhez a keményítőt kevés tejjel simára keverjük.Krém a kókuszos minitortához
  10. A maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral elkezdjük melegíteni.
  11. Mikor már forr, félrehúzzuk és hozzákeverjük a keményítőt.
  12. Visszatesszük a tűzre és sűrűre főzzük.
  13. Folpackra simítjuk, becsomagoljuk és szobahőmérsékletűre kihűtjük.Krém hűtése
  14. A kihűlt krémalapot robotgéppel simára keverjük, majd több részletben hozzákeverjük a puha vajat.Krém a kókuszos hólabda minitortához
  15. A süti összeállításához a kihűlt piskótalapból kb. 8 cm átmérőjű köröket szúrunk ki.Kókuszos minitorta összeállítása
  16. 3 körlap lesz egy minitorta: a két lapot megkenünk kb egy púpos teáskanálnyi krémmel, megszórjuk kókusszal, majd egymásra helyezzük őket.Kókuszos minitorta összeállítása
  17. A sütitornyok oldalát vékonyan bekenjük krémmel és kókuszreszelékbe forgatjuk.Kókuszos minitorta összeállítása
  18. A borításhoz használt fehércsokit apróra vágjuk, majd gőz fölött, egy ek. olajjal felolvasztjuk.Fehércsoki a kókuszos hólabda minitorta bevonásához
  19. Bevonjuk a torták tetejét a fehércsokival, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjenek.Kókuszos minitorta bevonása
  20. Tálalás előtt rozmaring ággal és vörösfonyával valamint kevés kókuszreszelékkel díszítjük.

Kókuszos minitorták

Kókuszos minitorták