2017. december 22.
Krémes sütik, Torta
Kókuszos minitorták
Ezek a varázslatos karácsonyi tortácskák az ünnepi asztal legszebb díszei lesznek, akár kicsiben, személyre szólóan, akár nagy méretben készítitek el!
Ez a süti nem más, mint a jó öreg kókuszos kedvenc, a hólabda (vagy kozák sapka, ki hogyan ismeri) leporolt változata, kicsit divatosabb külsővel. Az egyetlen változtatás rajta, hogy a tetejét borító étcsokit fehércsokira cseréltem, hogy a havas karácsonyt idézze. Ebben a sütiben az a jó, hogy elkészíthetitek egyénre szabott kis tortácskák és egy nagy torta formájában is a megadott mennyiségekkel, mindkét esetben csodaszép lesz az élénkzöld rozmaring ágakkal és a rubinvörös vörösáfonyákkal.
Habos-cukormázas boldog ünnepeket mindenkinek!:)
Hozzávalók
6 db minitortához
Tészta
- 4 tojás
- 4 ek. forró víz
- 20 dkg porcukor
- 12,5 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 ek. holland kakaó
Krém
- 3,5 dl tej
- 3,5 dkg kukoricakeményítő
- 8 dkg porcukor
- fél csomag vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
Tetejére
- 10 dkg fehércsoki
- 1 ek. étolaj
Díszítéshez
- kókuszreszelék
- rozmaring ág
- vörösáfonya
Elkészítés
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjékből kemény habot verünk.

- Egy másik tálban a porcukorhoz adjuk a forró vizet, megvárjuk, míg feloldódik, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat és az egészet addig keverjük, míg egész világos sárga lesz.

- A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, valamint egy csipet sót.
- A lisztes keveréket a tojássárgás masszához keverjük 2 részletben.

- Végül beleforgatjuk a tojásfehérje habot is.

- Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk.

- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 10-15 perc alatt megsül.
- A krémhez a keményítőt kevés tejjel simára keverjük.

- A maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral elkezdjük melegíteni.
- Mikor már forr, félrehúzzuk és hozzákeverjük a keményítőt.
- Visszatesszük a tűzre és sűrűre főzzük.
- Folpackra simítjuk, becsomagoljuk és szobahőmérsékletűre kihűtjük.

- A kihűlt krémalapot robotgéppel simára keverjük, majd több részletben hozzákeverjük a puha vajat.

- A süti összeállításához a kihűlt piskótalapból kb. 8 cm átmérőjű köröket szúrunk ki.

- 3 körlap lesz egy minitorta: a két lapot megkenünk kb egy púpos teáskanálnyi krémmel, megszórjuk kókusszal, majd egymásra helyezzük őket.

- A sütitornyok oldalát vékonyan bekenjük krémmel és kókuszreszelékbe forgatjuk.

- A borításhoz használt fehércsokit apróra vágjuk, majd gőz fölött, egy ek. olajjal felolvasztjuk.

- Bevonjuk a torták tetejét a fehércsokival, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjenek.

- Tálalás előtt rozmaring ággal és vörösfonyával valamint kevés kókuszreszelékkel díszítjük.





