Citromos palacsinta eperrel

Citromos palacsinta eperrel

Villámgyorsan elkészülő könnyű, gyümölcsös tavaszi (kora nyári) desszert. Bár azt hiszem, reggelinek sem utolsó:)

Palacsintás hangulatom volt (nem jellemző. egyáltalán.) és mivel volt még pár szem, szebb napokat is látott eper a hűtőben, gondoltam, pont jó lesz hozzá lecukrozva. A palacsinta tésztája megegyezik a már korábban készített banánoséval, értelemszerűen annyi különbséggel, hogy a banán helyett citromhéj került bele. A cukros epret pedig tökéletesen kiegészíti így a citromos aromájú puha palacsinta.

Hozzávalók

  • 1,5 dl tej
  • 2 egész tojás + 1 tojásfehérje
  • 4 dkg  olvasztott vaj
  • 1 ek. méz (vagy juharszirup)
  • 1 ek. porcukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • fél citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 25 dkg eper
  • porcukor ízlés szerint

Eper

Elkészítés

  1. Az egy tojásfehérje kivéltelével a tészta összes hozzávalóját simára keverjük egy tálban és betesszük a hűtőbe pihenni 1 órára.
  2. Addig az epret megmossuk és felkockázzuk, majd ízlés szerinti mennyiségű porcukorral édesítjük és betesszük a hűtőbe.Eper&cukor
  3. Sütés előtt a korábban meghagyott tojásfehérjéből robotgéppel kemény habot verünk és a palacsintatésztába forgatjuk.
  4. Forró teflon serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
  5. A hideg, cukros eperrel tálaljuk.

Citromos palacsinta eperrel

Megosztás

2 hozzászólás

  1. Yolanda szerint:

    Nagyon guszta! Klassz az oldalad! Csak ámulok és bámulok! :))

Szólj hozzá te is!