2012. június 4.
Gyümölcsös sütik, Tea sütik, Palacsinta
Citromos palacsinta eperrel
Villámgyorsan elkészülő könnyű, gyümölcsös tavaszi (kora nyári) desszert. Bár azt hiszem, reggelinek sem utolsó:)
Palacsintás hangulatom volt (nem jellemző. egyáltalán.) és mivel volt még pár szem, szebb napokat is látott eper a hűtőben, gondoltam, pont jó lesz hozzá lecukrozva. A palacsinta tésztája megegyezik a már korábban készített banánoséval, értelemszerűen annyi különbséggel, hogy a banán helyett citromhéj került bele. A cukros epret pedig tökéletesen kiegészíti így a citromos aromájú puha palacsinta.
Hozzávalók
- 1,5 dl tej
- 2 egész tojás + 1 tojásfehérje
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 ek. méz (vagy juharszirup)
- 1 ek. porcukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- fél citrom reszelt héja
Tetejére:
- 25 dkg eper
- porcukor ízlés szerint
Elkészítés
- Az egy tojásfehérje kivéltelével a tészta összes hozzávalóját simára keverjük egy tálban és betesszük a hűtőbe pihenni 1 órára.
- Addig az epret megmossuk és felkockázzuk, majd ízlés szerinti mennyiségű porcukorral édesítjük és betesszük a hűtőbe.
- Sütés előtt a korábban meghagyott tojásfehérjéből robotgéppel kemény habot verünk és a palacsintatésztába forgatjuk.
- Forró teflon serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
- A hideg, cukros eperrel tálaljuk.
Yolanda
2012. június 6. - 15:16Nagyon guszta! Klassz az oldalad! Csak ámulok és bámulok! :))
Vikki
2012. június 6. - 18:50Köszönöm!:)