2015. október 23.


Sütés nélkül, Krémes sütik, Édesség - bonbon

Szellem pillecukor forrócsokival

Közeleg a Halloween! Rémisztően édes szellemek költöznek ilyenkor a forrócsokik tetejére is, nézzétek!:)

Nagyon egyszerű és ötletes finomság a Halloween-i vendégseregnek: a sűrű, fűszeres forrócsoki ilyenkor már mindenkinek jólesik, az ijesztő cukiságok pedig egészbiztosan elvarázsolnak mindenkit.

Szellem pillecukor forró csokival

Hozzávalók

Pillecukor:

  • 8 g zselatin
  • 3 evőkanál víz
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 50 ml víz

Forgatáshoz:

  • porcukor
  • keményítő

Fekete ételfesték filc a szemekhez

Forrócsoki

(2 adaghoz)

  • 3 dl tej
  • 5-6 dkg étcsoki
  • 1/4 csomag bourbon vaníliás cukor
  • csipet fahéj
  • 1 vagy 2 púpos tk. kukorica keményítő
  • cukor ízlés szerint

 Elkészítés

  1. A pillecukorhoz zselatint 3 ek. vízzel elkeverjük.
  2. Egy lábasba tesszük a porcukrot, a vizet és a mézet és addig forraljuk, míg sűrű szirupot kapunk. (méz sűrűségű legyen)Pillecukor hozzávalói
  3. Várjunk, míg kicsit hűl, majd adjunk keveset a zselatinhoz és keverjük el.Zselatin a pillecukorhoz
  4. Több részletben adagoljuk a keverékhez és közben nagy fokozaton folyamatosan keverjük.Készül a pillelcukor
  5. Akkor jó, ha már feltekeredik a robotgép keverőire.Pillecukor
  6. A forgatáshoz a keményítőt elkeverjük a porcukorral. Vastagon megszórunk egy műanyag felületet vagy a mini muffintepsi mélyedéseit.
  7. A fehér masszát habzsákba töltjük és a legnagyobb átmérőjű csővel kis habcsókokat nyomunk. Szellem pillecukor
  8. Hűvös helyre tesszük dermedni.
  9. Nagyjából 2-3 óra után meghintjük a habcsókok tetejét is a porcukros-keményítős keverékkel, és hagyjuk még egy kicsit dermedni.
  10. Kivesszük őket a formából, majd megforgatjuk a keményítős porcukorban és ujjainkkal kicsit megformázzuk, hogy magasabbak legyenek és szellem formájúak.
  11. Ételfesték filccel szemet és szájat rajzolunk nekik.
  12. A forrócsokihoz a csokit egészen apróra vágjuk. Csoki
  13. A tejből 4-5 evőkanálnyival simára keverjük a keményítőt (a keményítő mennyisége attól függ, mennyire szeretnénk sűrűre a csokit).
  14. A maradék tejet a vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű cukorral elkezdjük melegíteni, mikor már gőzöl, hozzáadjuk a csokit és addig kevergetjük, míg el nem olvad.
  15. Hozzáadjuk a keményítőt és lassú tűzön besűrítjük. Fahéjjal ízesítjük.
  16. Melegen, a szellemekkel a tetején tálaljuk. (vigyázat, gyorsan olvad a melegtől!)

Szellem pillecukor forrócsokival

Szellem pillecukor forrócsokival