2015. október 23.
Sütés nélkül, Krémes sütik, Édesség - bonbon
Szellem pillecukor forrócsokival
Közeleg a Halloween! Rémisztően édes szellemek költöznek ilyenkor a forrócsokik tetejére is, nézzétek!:)
Nagyon egyszerű és ötletes finomság a Halloween-i vendégseregnek: a sűrű, fűszeres forrócsoki ilyenkor már mindenkinek jólesik, az ijesztő cukiságok pedig egészbiztosan elvarázsolnak mindenkit.
Hozzávalók
Pillecukor:
- 8 g zselatin
- 3 evőkanál víz
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 50 ml víz
Forgatáshoz:
- porcukor
- keményítő
Fekete ételfesték filc a szemekhez
Forrócsoki
(2 adaghoz)
- 3 dl tej
- 5-6 dkg étcsoki
- 1/4 csomag bourbon vaníliás cukor
- csipet fahéj
- 1 vagy 2 púpos tk. kukorica keményítő
- cukor ízlés szerint
Elkészítés
- A pillecukorhoz zselatint 3 ek. vízzel elkeverjük.
- Egy lábasba tesszük a porcukrot, a vizet és a mézet és addig forraljuk, míg sűrű szirupot kapunk. (méz sűrűségű legyen)
- Várjunk, míg kicsit hűl, majd adjunk keveset a zselatinhoz és keverjük el.
- Több részletben adagoljuk a keverékhez és közben nagy fokozaton folyamatosan keverjük.
- Akkor jó, ha már feltekeredik a robotgép keverőire.
- A forgatáshoz a keményítőt elkeverjük a porcukorral. Vastagon megszórunk egy műanyag felületet vagy a mini muffintepsi mélyedéseit.
- A fehér masszát habzsákba töltjük és a legnagyobb átmérőjű csővel kis habcsókokat nyomunk.
- Hűvös helyre tesszük dermedni.
- Nagyjából 2-3 óra után meghintjük a habcsókok tetejét is a porcukros-keményítős keverékkel, és hagyjuk még egy kicsit dermedni.
- Kivesszük őket a formából, majd megforgatjuk a keményítős porcukorban és ujjainkkal kicsit megformázzuk, hogy magasabbak legyenek és szellem formájúak.
- Ételfesték filccel szemet és szájat rajzolunk nekik.
- A forrócsokihoz a csokit egészen apróra vágjuk.
- A tejből 4-5 evőkanálnyival simára keverjük a keményítőt (a keményítő mennyisége attól függ, mennyire szeretnénk sűrűre a csokit).
- A maradék tejet a vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű cukorral elkezdjük melegíteni, mikor már gőzöl, hozzáadjuk a csokit és addig kevergetjük, míg el nem olvad.
- Hozzáadjuk a keményítőt és lassú tűzön besűrítjük. Fahéjjal ízesítjük.
- Melegen, a szellemekkel a tetején tálaljuk. (vigyázat, gyorsan olvad a melegtől!)
Melánia Keszthelyi
2021. május 24. - 13:21Én már csak ezt szeretem…Mindenkinek ajánlom!!! Egyszer a pillecukorra is ràszánom majd magam!
EGYSZERŰEN TÖKÉLETES… KÖSZI
Dr.Keszthelyi Melánia
2021. május 24. - 13:41Én màr csak ezt a forró csokit szeretem!!!