2012. augusztus 30.


Gyümölcsös sütik, Kelt tészták, Lepény

Szedres-barackos lepény

Igaz, hogy nagyon meleg volt mostanában, mégis sütöttem: ezt a szedres-barackos lepényt, amolyan nyárbúcsúztatóként.

Voltam a piacon, ahol most szinte mindenhol szedret és áfonyát árulnak. Vettem is egy doboz szedret, gondoltam, hogy lesz majd belőle valami jó kis süti. Csak másnapra mire nekiálltam volna, kb. a felét meg is ettem:) Úgyhogy kénytelen voltam elmenni a legközelebbi boltba, ahol viszont csak mirelit volt. Így félig friss-félig mirelit gyümölccsel készült el végül ez a lepény.

Szedres lepény

Hozzávalók

Tészta:

  • 25 dkg mascarpone
  • 4 egész tojás
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • fél citrom leve és héja
  • fél csomag sütőpor (6g)

Tetejére:

  • 25 dkg szeder (lehet mirelit is)
  • 2 nagyobb szem barack

Elkészítés

  1. A barackokat és a szedret megmossuk, majd a barackokat kimagozzuk és felszeleteljük.szeder&barack
  2. A tészta összes hozzávalóját egy nagy tálba tesszük és simára keverjük.A tészta hozzávalói
  3. Egy lágy, fényes tésztát kapunk:A tészta
  4. A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleszórjuk a szeder kb. felét és rákanalazzuk a tésztát.Készül a lepény
  5. Ezután kidíszítjük a maradék szederrel és a felszeletelt barackokkal, amiket enyhén belenyomkodunk a masszába.Mehet a sütőbe!
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsül.

Gyümölcsös lepény

Egy szelet szeder lepény