2012. augusztus 30.
Gyümölcsös sütik, Kelt tészták, Lepény
Szedres-barackos lepény
Igaz, hogy nagyon meleg volt mostanában, mégis sütöttem: ezt a szedres-barackos lepényt, amolyan nyárbúcsúztatóként.
Voltam a piacon, ahol most szinte mindenhol szedret és áfonyát árulnak. Vettem is egy doboz szedret, gondoltam, hogy lesz majd belőle valami jó kis süti. Csak másnapra mire nekiálltam volna, kb. a felét meg is ettem:) Úgyhogy kénytelen voltam elmenni a legközelebbi boltba, ahol viszont csak mirelit volt. Így félig friss-félig mirelit gyümölccsel készült el végül ez a lepény.
Hozzávalók
Tészta:
- 25 dkg mascarpone
- 4 egész tojás
- 15 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 dl olaj
- fél citrom leve és héja
- fél csomag sütőpor (6g)
Tetejére:
- 25 dkg szeder (lehet mirelit is)
- 2 nagyobb szem barack
Elkészítés
- A barackokat és a szedret megmossuk, majd a barackokat kimagozzuk és felszeleteljük.
- A tészta összes hozzávalóját egy nagy tálba tesszük és simára keverjük.
- Egy lágy, fényes tésztát kapunk:
- A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleszórjuk a szeder kb. felét és rákanalazzuk a tésztát.
- Ezután kidíszítjük a maradék szederrel és a felszeletelt barackokkal, amiket enyhén belenyomkodunk a masszába.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsül.