2018. augusztus 31.
Gyümölcsös sütik, Krémes sütik, Muffin - cupcake
Sárgabarackos-levendulás muffin
Ez az ízében és illatában is nyarat idéző sárgabarackos-levendulás muffin a nyárbúcsúztató partik legnépszerűbb desszertje lesz!
Igaz, hogy már mindkét alapanyag szezonja lecsengett, sőt a levendula lassan másodjára virágzik, de a levendula illata és a sárgabarack édes íze a nyár legszebb időszakát idézi majd. A recept befőttel, vagy akár őszibarackkal is remekül működik majd, ez utóbbiból még akad a piacokon zamatos változat is bőven. A recept maga végtelenül egyszerű, mint a muffinok általában, így akár utolsó pillanatos desszertnek is bevethető.
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- csipet só
- 0,5 dl tej
- 1 púpos tk. levendula virágzat
- 4-5 szem sárgabarack
Elkészítés
- A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és a levendula virágzattal.
- A lisztes keveréket 2 részletben a vajas masszához adjuk és simára keverjük. A végén a tejjel fellazítjuk.
- A sárgabarackokat megmossuk és felkockázzuk.
- A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük muffin papírral, majd minden mélyedés aljába teszünk pár barackdarabot.
- A tésztát egyenletesen elosztjuk a mélyedésekben.
- 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 25 perc alatt megsül.
DanyiN
2019. augusztus 22. - 08:18Szia,
érdeklődnék, hogy hány százalék zsírtartalmú vajat használsz a receptjeidben? Hétvégén melléfogtam egy sütemény elkészítésénél, mivel túl nagy volt a vaj zsírtartalma az eredeti verzióhoz képest, ez sajnos már csak az összeállításnál derült ki:(
Köszönöm válaszodat előre is!
🙂
Vikki
2019. augusztus 22. - 08:34Szia,
én sima teavajat szoktam venni, ha jól emlékszem, ennek 80% körüli a zsírtartalma. Amit nem javaslok krémekhez, az a “háromnegyed zsíros vaj” (60% körüli zsírtartalommal), azzal már sajnos befürödtem én is.