2020. december 18.
Krémes sütik, Muffin - cupcake
Stollen muffin
Ha nincs már időd vagy kedved egy stollennel bajlódni, de véletlen sem hiányozhat karácsonykor a gyümölcskenyér, akkor ezt a muffint válaszd 😉 🧁🔔🎄
A jó stollenhez idő kell. Ehhez a muffinhoz viszont szerencsére nem, mert azonnal is tökéletes lesz! Csak kikevered és mehet is a sütőbe az instant gyümölcskenyér, ami ráadásul napokig ugyanolyan puha marad! ✨🧁☃️
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1/4 kk. szódabikarbóna
- csipet só
- 1 ek. fűszerkeverék: narancshéj, fél tk. fahéj, fél tk. karadmom, 1/3 tk. koriander, 1/4 tk. szerecsendió, 1/8 tk. szegfűbors
- 3,5 dkg cukor
- 7,5 dkg aszalt gyümölcs (ízlés szerint, vegyesen)
- 4 dkg kandírozott narancshéj
- 10 dkg joghurt
- 4 dkg vaj
- fél tojás
- 3 dkg natúr marcipán massza
Tetejére:
- olvasztott vaj
- porcukor
Elkészítés
- Összeállítjuk a fűszerkeveréket: kimérjük a fahéjat karadmomot, koriandert, szerecsendiót, szegfűborsot, majd hozzáreszeljük fél narancs héját.
- A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával.
- Az aszalt gyümölcsöt és a marcipánt felaprítjuk és a liszthez forgatjuk a kandírozott narancshéjjal együtt.
- A cukrot elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást és az egészet simára keverjük.
- Hozzáadjuk a joghurtot is.
- Óvatosan beleforgatjuk a lisztes-gyümölcsös keveréket.
- A muffin tepsi mélyedéseit kibéleljük muffin papírral és belekanalazzuk a masszát, a forma 3/4-éig (érdemes mérni a súlyukat, hogy szép egyformák legyenek sütés után is).
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsülnek.
- Még melegen lekenjük tetejüket az olvasztott vajjal és vastagon megszórjuk porcukorral.