2020. február 21.
Krémes sütik, Muffin - cupcake
Láva muffin málnával
Ennél valami igazán csokis édességet? Ha van is rá 15 perced, készítsd el ezt a krémesen lágy közepű láva muffint, akár málnával, akár anélkül. 😉
Ennek a sütinek a lelke a lágy csokis közepe, ami félig folyósan a legfinomabb. Elkövettem azonban azt a hibát, hogy 1 perccel tovább sütöttem, így a folyós állagnak sajnos búcsút kellett intenem, viszont a selymesen krémes állaga így is megmaradt. A tanulság tehát az, hogy ha folyósra szeretnéd inkább vedd ki 9 perc után, mint a javasolt sütési időt követően 1 perccel? (Mivel minden sütő más, javaslok egy egydarabos próba adagot megsütni, hogy tudd, a tiédnél mennyi idő kell a megfelelő állaghoz)
Szerintem málnával a legfinomabb, istenien beleolvad a savanykás íze az édes csokiba. ?
Hozzávalók
(12 db-hoz)
- 15 dkg étcsoki
- 6 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 3 dkg liszt
- 5 dkg málna
vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
- A csokit apró kockákra vágjuk, majd a vajjal gőz felett felolvasztjuk.
- A tojásokat a cukorral addig keverjük, míg egészen világos sárga lesz.
- Ekkor hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és elkeverjük.
- Beleforgatjuk a lisztet, végül pedig a málnaszemeket is.
- A muffin formát vajjal kikenjük, majd belekanalazzuk a tésztát a mélyedésekbe.
- 210 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 9-10 perc alatt megsül. (ha folyósra szeretnéd, a 9 perchez közelebbi sütési idő lesz a megfelelő)