2019. május 31.
Sós sütik, Krémes sütik, Muffin - cupcake
Spenótos muffin
A zsenge tavaszi levelek bizony sütiben is remekül megállják a helyüket! Vinnétek tízóraira mondjuk ebből a puha sajtos-spenótos muffinból?:)
Akár reggel, indulás előtt is elkészítheted ezt a gyors és nagyon egyszerű sós muffint: mindössze 10 perc összeállítani és 25 perc után már mehet is a papírzacskóba, hogy egy igazán finom tízóraival indítsd a napot. A ricottától szivacsosan puha lesz, a fűszerek és a spenót tökéletes harmoniáját pedig ezután biztos, hogy minden hasonló jellegű ételben használni fogod;)
Hozzávalók
- 1 tojás
- 3 dkg vaj
- 1 dl tej
- 15 dkg liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 0,5 tk. cukor
- 0,5 tk. só
- 12,5 dkg ricotta vagy krémes túró
- 5 dkg spenót
- provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg sajt
Elkészítés
- A spenótot megmossuk és felaprítjuk.
- A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.
- Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, sót, a fűszerkeveréket és hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát.
- A ricottát a tojásos masszához adjuk és simára keverjük.
- A lisztes keveréket két részletben hozzáadjuk és simára keverjük.
- Végül beleforgatjuk a felaprított spenótot is.
- A masszát egyenlően elosztjuk a papírral bélelt forma mélyedéseiben.
- A sajtot lereszeljük és megszórjuk a muffinok tetejét.
- 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 25 perc alatt szép pirosra sülnek.