2020. december 30.


Sós sütik

Sajtos masni

Ha unod már a bolti sós rágcsálnivalókat, készíts saját finomságot 10 perc alatt, sok-sok sajttal! 🧀🎀

Ilyen cuki rágcsálnivalót biztosan nem is találnál sehol ;)🎀 Nem csak, hogy gyorsan elkészül, de teljesen egyedi ízű is lesz, a fokhagymás-fűszeres krémsajt mellett ugyanis parmezán kerül még bele. Ráadásul a formázása is nagyon egyszerű, nézd! 👇

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregano
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés

  1. A krémsajtot ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá oreganot, majd az összezúzott fokhagymával simára keverjük. Krémsajt készítése a sajtos masnihoz
  2. Egyenletesen elkenjük a tésztán.
  3. A tésztát hosszában félbe vágjuk, majd ujjnyi szeletekre daraboljuk. Sajtos masni készítése
  4. A tésztadarabokat először kézzel meghúzzuk. Sajtos masni készítése
  5. Majd a közepére csomót kötünk. Sajtos masni készítése
  6. Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk. Irány a sütő!
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 12-13 perc alatt aranybarnára sül.

Sajtos masni