2017. szeptember 8.
Sütés nélkül, Krémes sütik, Édesség - bonbon
Rosé pezsgős trüffelgolyók
Az első recept a megújult blogon természetesen valami ünnepi desszert lehet, csakis valami rózsaszín:) Ezek a rozé pezsgős szuperkönnyű trüffel golyók minden csajos buli kedvenc bonbonjai lesznek!
Már nagyon vártam, és végre el is készült a megújult blog design! Bízom benne, hogy Ti is ugyanúgy imádni fogjátok, ahogy én:) Egyből el is kezdtem gondolkodni, milyen recept kerüljön ki e jeles alkalomból. Elsőre egy torta terve körvonalazódott, végül egy fotós oldalon futottam bele hasonló, csodaszép rózsaszín bonbonokba és egyből tudtam is, ez tökéletes lesz erre az ünnepi alkalomra is:) Rendkívül egyszerű elkészíteni, az íze pedig nagyon különleges, így szerintem akár ajándékba, akár ünnepi desszertnek is tökéletes.
Hozzávalók
- 20 dkg fehér csoki
- 2 dl rosé pezsgő
- 2 tk. tejszín
- 1 tk. piros tortazselé (por)
Elkészítés
- A pezsgőt kis lábasba tesszük és elkezdjük forralni.
- Addig forraljuk, míg kb. egy evőkanálnyi mennyiségűre redukálódik.
- Félrevesszük, hogy kicsit hűljön, majd hozzákeverjük a piros tortazselét.
- A fehércsokit apró kockákra vágjuk és gőz fölött a tejszínnel felolvasztjuk.
- Hozzákeverjük a rosét (ha esetleg nagyon híg lesz, tegyük kis időre vissza a gőz fölé)
- Betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
- Apró gombócokat formálunk a masszából, majd porcukorba forgatjuk (óvatosan tegyük, mert nagyon gyorsan olvad a kéz melegétől!)
- Fogyasztásig hűtőben tároljuk.