2021. november 8.
Tea sütik, Kocka süti
Pumpkin spice brownie
Nagyon csokis, nagyon ragacsos, nagyon sütőtökös és biztos, hogy imádni fogod. Ez a pumpkin spice brownie, a lattéd mellé! ☕🎃
Bevallom, hogy nekem nagy kedvencem lett ez a süti, mert pont olyan, amilyennek egy tökéletes brownie-nak lennie kell: ragacsos, nagyon csokis és még egy kis csavar is van benne fűszeres sütőtök formájában. Langyosan, vanília fagyival a legjobb 😉 🍦
Hozzávalók
Brownie:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg barna cukor
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
- 25 dkg liszt
- 5 dkg holland kakaó
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 15 dkg étcsoki
Sütőtökös réteg:
- 10 dkg sütőtök püré
- 1,5 dl tej
- fél narancs reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8,5 dkg liszt
- 1 tk. fűszerkeverék: fahéj, szerecsendió, szegfűbors, szegfűszeg, kardamom
- 3/4 tk. sütőpor
- csipet só
Elkészítés
- A brownie-hoz a csokit apróra vágjuk és gőz felett felolvasztjuk.
- A vajat a cukrokkal habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a felolvasztott csokit és simára keverjük.
- Egy tálba kimérjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a kakaót, a sütőport, és egy csipet sót.
- A száraz keveréket a tejjel felváltva a vajas-tojásos masszához keverjük. Egy viszonylag kemény masszát fogunk kapni.
- Vizes kézzel sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
- A sütőtökös réteg hozzávalóit összekeverjük és a brownie rétegre kanalazzuk.
- Egy késsel összemárványosítjuk a brownie tésztával.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 25 perc alatt megsül.
Gerda
2021. november 16. - 12:28Szia! Az lenne a kérdés, hogy a1,5dl tejet a bwornie tesztanal is feltunteted a hozzavaloknal, aztan a receptben nem sikerul. Azt bele kellett volna valahol tenni? Nekem a teszta nagyon nagyon cukros lett, sutes utan is kocgott a cukor a fogam alatt, a teteje meg kisse kerges. Vajon mit ronhattam el? A tobbi recepted mind bevalt eddig minden modositas nelkul 🙂 Koszonom , Gerda
Vikki
2021. november 16. - 20:01Szia Gerda,
az 5-ös pontnál szerepel, felváltva kell a lisztes keverékkel hozzáadni és elkeverni 🙂
A cukrot illetően én nem tapasztaltam hasonlót, de arra tudok gondolni, hogy mivel elég nagy különbség van méretben a szemcsék közt, érdemes finomabb szemcséjűt választani, több márkánál fel is van tüntetve, hogy finom szemcsés. Illetve a vajjal való elkeverésnél addig folytasd, amíg ha egy kicsit elmorzsolsz az ujjad közt, nem érzed a szemcséket. Így tutira nem lesz sütés után sem darabos 🙂
A teteje amúgy nekem is kicsit kérges, illetve inkább ropogós lett, ha úgy látod, hogy nagyon barnul, fedd le alufóliával, így nem fog száradni sem.
Arturka
2021. december 18. - 02:58Hűűűű de guszta!
Megkérem anyám csináljon már nekem ilyet! Addig fogom piszkálni, míg el nem készíti 😀
Ha nagyon sikertelen lesz az akció, akkor én fogok nekilátni a sütinek!
Vikki
2021. december 18. - 12:32Hajrá Arturka! 😉 🧁