2019. február 22.
Tea sütik
Mogyorókrémes banánkenyér
Banán, kenyér és Nutella. A tökéletes reggeli, tízórai és uzsonna egyben. Már ha kitart mindhárom étkezésre:)
Ebben a banánkenyérben alapból is vannak mogyorókrém pöttyök, így tényleg az igazi instant iskolai/munkahelyi tízórai, de ez persze nem jelenti azt, hogy nem bír el még egy kicsit fogyasztás előtt;) A banánnak köszönhetően sokáig puha marad, így akár előző nap megsütve is tökéletes állagú lesz a másnapi napindításhoz. És ha ez nem lenne elég indok az elkészítéshez, még egy nagyon nyomós érv is van: csak össze kell keverni a hozzávalókat, ami nagyjából 10 percet vesz igénybe. Hajrá;)
Elkészítés
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 2 db érett banán
- 25 dkg liszt
- 2 kk. sütőpor
- 1,5 kk. szódabikarbóna
- 1 kk. őrölt fahéj
- csipet frissen reszelt szerecsendió
- csipet só
- 2-3 ek. kakaós mogyorókrém
Elkészítés
- A vajat felolvasztjuk.
- A cukorral, a tojással, a tejjel együtt egy nagy tálban simára keverjük.
- Hozzáadjuk a banánpürét és az egészet simára keverjük.
- Egy másik tálban kimérjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, a fahéjat, majd adunk hozzá egy csipet sót és frissen reszelt szerecsendiót és az egészet összekeverjük.
- A lisztes keveréket pár mozdulattal beleforgatjuk a vajas-cukros masszába.
- A tészta 1/3 részét belesimítjuk a sütőforma aljába.
- Egy kávéskanál segítségével kis adag mogyorókrém kupacokat halmozunk a tésztára. Ne nyomjuk bele, mert sütés közben amúgy is lejjebb fog süllyedni.
- Ezután ismét 1/3-nyi tésztát elsimítunk és ismét egy réteg következik a mogyorókrémes pöttyökből.
- A megmaradt tésztát egyenletesen elosztjuk a formában az előző rétegek tetején.
- 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 50 perc alatt készre sül.