2017. május 12.


Sós sütik, Pogácsa

Medvehagymás túrós pogácsa

Két nagy kedvencem, a klasszikus túrós pogácsa és a medvehagyma házasításából született ez a recept, ami a sok vajtól és túrótól mennyien lágy lesz, tökéletesen kiegészítve a karakteres medvehagymát.

Sajnos vége a szezonnak, de elvétve még találhatunk friss medvehagymát pár helyen, bár ezek már kevésbé aromásak, mint frissen kibújt márciusi társaik. Ha esetleg  nem találtok már sehol, a recept tökéletesen működik olajban eltett medvehagymával is, esetleg medvehagyma pestoval. (A mennyiséget illetően, ezekből viszont rendkívül kevés is elég, mert az ízük sokkal intenzívebb!) Ha egyikből sincs épp kéznél, hagyma nélkül is nagyszerű ez a klasszikus recept!:)

Medvehagymás túrós pogácsa

Hozzávalók

 • 25 dkg vaj
 • 25 dkg túró
 • 25 dkg liszt
 • nagy csokor friss medvehagyma (vagy olajban eltett)
 • 1 csapott tk. só

Elkészítés

 1. A medvehagymát apróra vágjuk. Medvehagyma
 2. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a szétmorzsolt túrót és a kis kockára vágott vajat és a sót.Túrós medvehagymás pogácsa hozzávalói
 3. Összegyúrjuk, majd egy órát a hűtőben pihentetjük.
 4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a középre hajtjuk a jobb, ezután a bal szélét és az egészet 3-ba hajtjuk. Túrós medvehagymás pogi hajtogatása
 5. Az egészet ismét kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és kiszaggatjuk. Túrós medvehagymás pogi
 6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 15 percet sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 180  fokra és tovább 15 percig sütjük.Irány a sütő!

Medvehagymás túrós pogácsa

Medvehagymás túrós pogácsa