2017. május 12.
Sós sütik, Pogácsa
Medvehagymás túrós pogácsa
Két nagy kedvencem, a klasszikus túrós pogácsa és a medvehagyma házasításából született ez a recept, ami a sok vajtól és túrótól mennyien lágy lesz, tökéletesen kiegészítve a karakteres medvehagymát.
Sajnos vége a szezonnak, de elvétve még találhatunk friss medvehagymát pár helyen, bár ezek már kevésbé aromásak, mint frissen kibújt márciusi társaik. Ha esetleg nem találtok már sehol, a recept tökéletesen működik olajban eltett medvehagymával is, esetleg medvehagyma pestoval. (A mennyiséget illetően, ezekből viszont rendkívül kevés is elég, mert az ízük sokkal intenzívebb!) Ha egyikből sincs épp kéznél, hagyma nélkül is nagyszerű ez a klasszikus recept!:)
Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- nagy csokor friss medvehagyma (vagy olajban eltett)
- 1 csapott tk. só
Elkészítés
- A medvehagymát apróra vágjuk.
- Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a szétmorzsolt túrót és a kis kockára vágott vajat és a sót.
- Összegyúrjuk, majd egy órát a hűtőben pihentetjük.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a középre hajtjuk a jobb, ezután a bal szélét és az egészet 3-ba hajtjuk.
- Az egészet ismét kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és kiszaggatjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 15 percet sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 180 fokra és tovább 15 percig sütjük.
Aranka
2020. május 28. - 09:57Szerintem kifelejtetted az élesztőt a receptleirásból!!!!
Vikki
2020. május 28. - 10:47Ehhez a recepthez nem kell élesztő 🙂
Kisjuhász Anikó
2024. március 23. - 11:16Tojás se kell hozzá?
Vikki
2024. március 24. - 20:57Szia,
nem kell bele, csak ami a receptben van 🙂
Maár Éva
2024. április 16. - 06:34🥰