2016. február 12.


Sütés nélkül

Málnás-ricottás ravioli

Akár vacsora, akár desszert, ennek az édes, málnával és ricottával töltött kísértésnek senki nem fog tudni ellenállni;)

Emiatt az édes ricottás ravioli miatt minden bizonnyal minden olasz hazafi kitérne a hitéből, viszont én nem tudtam ellenállni az új szupercuki szivecskés ravioli szaggatómnak, ki  kellett próbáljam a töltött tésztácskákat édesen is. Így aztán kettőt egycsapásra alapon megszületett a Valentin napi bejegyzés is a blogra:) Boldog Valentin napot!:*

Ricottás-málnás ravioli

Hozzávalók

(2 adaghoz)

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • fél tk. só

Töltelék:

  • 15 dkg ricotta
  • 1 citrom reszelt héja
  • cukor ízlés szerint
  • csipet bourbon vaníliás cukor
  • kb. 10 dkg (fagyasztott) málna

Édes morzsa:

  • darált keksz
  • cukor

vaj a főzés után

vanília öntet a tálaláshoz (opcionális)

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet a sóval és a tojásokkal összegyúrjuk, hogy ruganyos tésztát kapjunk.
  2. Letakarjuk és fél órát pihentetjük.
  3. A töltelék hozzávalóit a málna kivételével simára keverjük.Ricottás málnás ravioli  hozzávalói
  4. A tésztát 2 részre osztjuk, lisztezett deszkán egyenként téglalappá nyújtjuk.
  5. A kinyújtott tésztalapot képzeletben két részre osztjuk a rövidebb oldal mentén. Az egyik felére a tölteléket kis kupacokban rákanalazzuk egymástól akkora távolságra, ami megfelel a kiszúró szélességnek, majd  a töltelék tetejére egy-egy szem málnát nyomunk.Ricottás-málnás ravioli
  6. A tölteléket körbe kenjük kevés vízzel, majd ráhajtjuk a tészta másik felét és a töltelék körül óvatosan összenyomkodjuk.Ricottás-málnás ravioli
  7. A ravioli kiszúróval kiszúrjuk a raviolikat (hagyományos süteménykiszúróval is elvégezhetjük ugyanezt, ebben az esetben érdemes villával összenyomkodni a formák szélét).Ricottás-málnás ravioli főzés előtt
  8. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük a ravioli szíveket, majd miután kivettük a vízből, meglocsoljuk olvasztott vajjal.
  9. Az édes morzsához egy teflon serpenyőbe öntjük a darált kekszet (4-5 ek.) és a cukrot (kb. 2 ek.) és addig melegítjük, míg a cukor elkezd karamellizálódni.
  10. Tálaláskor vanília szószt kínálhatunk hozzá, és kevés édes morzsát szórhatunk mellé.

Ricottás-málnás ravioli