2016. február 12.
Sütés nélkül
Málnás-ricottás ravioli
Akár vacsora, akár desszert, ennek az édes, málnával és ricottával töltött kísértésnek senki nem fog tudni ellenállni;)
Emiatt az édes ricottás ravioli miatt minden bizonnyal minden olasz hazafi kitérne a hitéből, viszont én nem tudtam ellenállni az új szupercuki szivecskés ravioli szaggatómnak, ki kellett próbáljam a töltött tésztácskákat édesen is. Így aztán kettőt egycsapásra alapon megszületett a Valentin napi bejegyzés is a blogra:) Boldog Valentin napot!:*
Hozzávalók
(2 adaghoz)
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- fél tk. só
Töltelék:
- 15 dkg ricotta
- 1 citrom reszelt héja
- cukor ízlés szerint
- csipet bourbon vaníliás cukor
- kb. 10 dkg (fagyasztott) málna
Édes morzsa:
- darált keksz
- cukor
vaj a főzés után
vanília öntet a tálaláshoz (opcionális)
Elkészítés
- A tésztához a lisztet a sóval és a tojásokkal összegyúrjuk, hogy ruganyos tésztát kapjunk.
- Letakarjuk és fél órát pihentetjük.
- A töltelék hozzávalóit a málna kivételével simára keverjük.
- A tésztát 2 részre osztjuk, lisztezett deszkán egyenként téglalappá nyújtjuk.
- A kinyújtott tésztalapot képzeletben két részre osztjuk a rövidebb oldal mentén. Az egyik felére a tölteléket kis kupacokban rákanalazzuk egymástól akkora távolságra, ami megfelel a kiszúró szélességnek, majd a töltelék tetejére egy-egy szem málnát nyomunk.
- A tölteléket körbe kenjük kevés vízzel, majd ráhajtjuk a tészta másik felét és a töltelék körül óvatosan összenyomkodjuk.
- A ravioli kiszúróval kiszúrjuk a raviolikat (hagyományos süteménykiszúróval is elvégezhetjük ugyanezt, ebben az esetben érdemes villával összenyomkodni a formák szélét).
- Forrásban lévő sós vízben kifőzzük a ravioli szíveket, majd miután kivettük a vízből, meglocsoljuk olvasztott vajjal.
- Az édes morzsához egy teflon serpenyőbe öntjük a darált kekszet (4-5 ek.) és a cukrot (kb. 2 ek.) és addig melegítjük, míg a cukor elkezd karamellizálódni.
- Tálaláskor vanília szószt kínálhatunk hozzá, és kevés édes morzsát szórhatunk mellé.