2019. február 9.


Sütés nélkül, Krémes sütik, Édesség - bonbon

Málna mousse szivek

Ha ünneplitek a valentin napot, akkor meglepetésnek, ha pedig nem, akkor magatoknak készítsétek el ezt a fehércsokiba burkolt elegáns, málnás apróságot. Nem fog csalódást okozni;)

Nem szoktam bonbonokat készíteni, így nincs túl nagy rutinom sem a csoki temperálásban, sem a forma megfelelelő előkészítésében, ezért nem tudok most okosságokat javasolni sajnos bonbon készítéshez. Igazából ez sem egy klasszikus bonbon, inkább nevezném fehércsokival bevont mousse-nak, ami úgy néz ki, mint egy bonbon:) Már csak az eltarthatóság miatt sem, ugyanis (amíg tart) hűtést igényel a belső miatt. Kicsit macerás, ez tény, viszont annyira finom lesz a végeredmény, a roppanós csokiba burkolt lágy málnahab, hogy tényleg megéri az idő ráfordítást.

Boldog Valentin napot! <3

Hozzávalók

(kb. 15 db-hoz)

Mousse

  • 3 dkg málnapüré (kb. 5 dkg málnából)
  • 1 tk. citromlé
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 zselatin lap
  • 1 dl hideg tejszín
  • 4,5 dkg görög joghurt
  • bourbon vanília paszta

Bevonat

  • 10 dkg fehér csoki
  • 2 ek. étolaj

Díszítés

  • 1 tk kristálycukor
  • piros ételfesték

Elkészítés

  1. A bevonathoz a 7,5 dkg csokit 1,5 ek. olajjal gőz fölött felolvasztjuk.Fehércsoki a rozé trüffelhez
  2. Az olvadt csokival bevonjuk a szilikonformát, a mélyedés minden részét vonjuk be minél vastagabban, hogy ne roppanjon meg, amikor kivesszük majd a formából.Szilikon forma előkészítése a málna mousse szívekhez
  3. A bonbon formát ezután tegyük hűtőbe, amíg a csoki teljesen megdermed.
  4. A mousse-hoz a málnát botmixerrel pürésítjük, majd sűrű szűrőn átnyomjuk, hogy a magokat eltávolítsuk. 3 dkg-nyi pürét kimérünk a mousse-hoz.Málna a málna mousse-hoz
  5. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.Zselatin lapok a málna mousse szívekhez
  6. A pürét a cukorral és a citromlével kis méretű lábasba tesszük és elkezdjük melegíteni. Ha már forr, félrevesszük és belekeverjük a kinyomkodott zselatinlapokat.Málna mousse készítése
  7. Visszatesszük a tűzhelyre és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, míg a zselatinlapok teljesen elolvadnak.Málna mousse készítése
  8. Félrevesszük és szobahőmérsékletűre hűtjük.
  9. A hideg tejszínt lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk a görög joghurtot és egy kevés vanília pasztát.
  10. Óvatosan hozzákeverjük a málna pürét, majd robotgéppel pár percig habosítjuk.Málna mousse készítése
  11. A mousse-t nyomózsákba töltjük, majd megtöltjük vele a csokival előkészített bonbonformát. Ügyeljünk rá, hogy maradjon legalább 2 mm a forma pereméhez képest a talpaknak.Málna mousse szívek készítése
  12. A maradék fehércsokit fél ek. olajjal felolvasztjuk gőz fölött, kicsit hűtjük, majd óvatosan bevonjuk  vele a pralinék alját.
  13. Egy habkártya (vagy sima felületű kés) segítségével elsimítjuk a talpakat és hűtőbe tesszük a formát, hogy teljesen megdermedjen a csoki.
  14. Legalább 3 órát, de legjobb, ha egy éjszakát hűtjük, majd óvatosan kinyomjuk a kis szivecskéket a formából.
  15. A díszítéshez a kristálycukrot elkeverjük tetszés szerinti mennyiségű ételfestékkel, és megszórjuk vele a szíveket.

Málna mousse szivek - belülről