2020. szeptember 19.


Tea sütik, Kuglóf

Joghurtos kuglóf szederrel

A legjobb teasütemény a nyári emlékek felidézéséhez egy puha, citromos joghurtos kuglóf sok-sok szederrel 😉

Ez a legegyszerűbb kuglóf, amit valaha készíteni fogsz: egy pohár segítségével kimérhető minden összetevő, csak összekevered őket és cikra 45 perc alatt kész is a puha szedres kuglóf! (Persze bármilyen bogyós gyümölccsel helyettesítheted, ami épp kapható és szezonális.) Az íze még a nyarat idézi, és pont ezért lesz a legjobb páros egy forró teával, vagy latte-val a csajos nyári élménybeszámolókhoz, még egy esős őszi napra is. ☕🍂

Hozzávalók

  • 1 pohár görög joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 1/4 pohár olvasztott vaj
  • 1/4 pohár étolaj
  • fél csomag sütőpor
  • 1,5 pohár cukor 
  • 2 tojás
  • 3 pohár liszt
  • 1 citrom finoman reszelt héja
  • csipet só
  • 10 dkg szeder

Elkészítés

  1. Először kimérjük a nedves hozzávalókat: a joghurtot, vajat, olajat, majd hozzáadjuk a cukrokat és a tojásokat és az egészet simára keverjük.Joghurtos kuglóf készítése
  2. Ezt követően kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, sót és a citromhéjat, majd két részletben a joghurtos keverékhez adjuk és csomómentesre keverjük.Joghurtos kuglóf készítése
  3. A massza felét belesimítjuk a kuglóf formába, megszórjuk a szederrel, párat kicsit mélyebbre is nyomunk, majd jöhet a maradék tészta. Ügyeljünk rá, hogy kb. a forma 3/4-éig töltsük meg, hogy ne deformálódjon, ahogy sütés közben nő. (ha marad még tészta, muffin formában megsütheted ;))Irány a sütő!
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 40-45 perc alatt aranybarnára sül.
  5. A sütőből kivéve rácsra borítjuk és megvárjuk, míg teljesen kihül.

Joghurtos kuglóf szederrel