2017. december 16.


Tea sütik, Keksz

Fahéjas csillagok

Ez a klasszikus német karácsonyi aprósütemény elég babrálós ugyan, de megéri a fáradtságot, hiszen amellett, hogy finom, nagyon szép is lesz. Ha szeretitek a hagyományos karácsonyi sütiket, idén (is) el kell készítsétek!

Bevallom, én is kicsit belefáradtam a csillagok aprólékos kenegetésébe, de az illata és a végeredmény kárpótolt. Nagyon fahéjas, nagyon ropogós és mivel sokáig az is marad, előre elkészítve, ajándéknak sem utolsó! Ráadásul  gluténmentes, így minden vendég nyugodt szívvel fogyaszthatja. A legnagyobb baj vele, hogy aránytalanul gyorsan el is fogy!:)

Hozzávalók

 • 20 dkg darált mandula
 • 12 dkg porcukor
 • 1 tk. őrölt fahéj
 • 1 tojás fehérje

Tetejére:

 • 1 tojás fehérje
 • 13 dkg porcukor

Elkészítés

 1. A darált mandulához hozzáadjuk a porcukort, a fahéjat és a tojás fehérjét, majd az egészet egynemű masszává gyúrjuk.Fahéjas csillag hozzávalói
 2. Az így kapott masszát porcukorral meghintett felületen kb 1 cm vastagra nyújtjuk.
 3. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki belőle. (a massza eléggé ragad és nem is teljesen homogén, így óvatosan, késsel alányúlva emeljük át a sütőlapra)Fahéjas csillagok készítése
 4. Sütőpapírral borított sütőlapra sorakoztatjuk őket.Fahéjas csillagok készítése
 5. A tetejére szánt tojásfehérjét a cukorral habbá verjük.Tojásfehérje a fahéjas csillagok tetejére
 6. A csillagok tetejét vékonyan megkenjük vele. Gyorsan kell dolgozzunk, mert a tojáshab gyorsan elkezd száradni a tálban is, és így az utolsó pár darabra elvitt tojáshab megrepedhet sütés közben!Irány a sütő!
 7. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 15 perc alatt megsülnek.
 8. Várjuk meg, míg teljesen kihűlnek, és csak ekkor szedjük őket le a sütőpapírról.

Fahéjas csillag