2012. február 8.
Tea sütik, Keksz
Citromos-fahéjas babapiskóta
A katalán krém tökéletes párja: egy egyszerű és gyors piskóta, ami ízében is passzol hozzá. Persze magában is nagyon finom, belül puha, kívül pedig ropogós.
Hozzávalók
- 2 tojás
- 2 ek. liszt
- 2 ek. cukor
- fél citrom reszelt héja
- fél kk. őrölt fahéj
- szóráshoz kristálycukor és fél tk. őrölt fahéj
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjéből robotgéppel kemény habot verünk.
- A sárgákat a cukorral robotgéppel addig keverjük, míg egészen világos sárga nem lesz. (kb. 5 perc)
- Ezután hozzáadjuk a reszelt citrom héjat és az őrölt fahéjt, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot is egy lapát segítségével.
- Hozzákeverjük a lisztet is óvatosan.
- Nyomózsákba tesszük és sütőpapírral bélelt sütőlapra kb. 3 cm széles és 6-7 cm hosszú csíkokat nyomunk. (ha nincs habzsák, kanállal is lehet ugyanilyeneket formázni)
- Ezután két ek. kristálycukrot összekeverünk fél kk. fahéjjal és megszórjuk vele a piskóták tetejét.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 12 perc alatt aranybarnára sütjük. (kicsit túl kell sütni, hogy kívül ropogós legyen)
- Még melegen egy kés segítségével leszedjük a sütőpapírról (hogy ne ragadjon rá később) és rácsra téve kihűtjük.
Ebből a mennyiségből kb. 20 darab lesz.