2013. június 10.


Sütés nélkül, Krém desszert

Eton mess rebarbarával

A törött/repedt macaronok ennél jobb helyen nem is végezhetik. Ezután nem kell kétségbe esni, ha nem úgy sikerült, ahogy kellene, ebben a desszertben úgysem számít a kinézet: eper, rebarbara tejszín és habcsókadarabkák, mind egy pohárban.

Amikor először találkoztam ezzel az angol desszerttel, bevallom, el se tudtam képzelni, hogy lehet megenni egy ilyen tömény, édes valamit. Aztán mikor elkészítettem (ugyanis remek ötletnek tartottam a törött macaronok felhasználására), meglepődve tapasztaltam, hogy egyáltalán nem tömény a végeredmény. A savanyú rebarbara (amit csak én tettem bele, eredetileg csak eperrel készül) tökéletesen kompenzálja a habcsók-tejszín páros édességét. Ha esetleg pont nincsen otthon egy törött macaron sem, akkor sem kell kétségbe esni, bármilyen egyszerű habcsók teljesen jó hozzá. Ami szintén növelheti a bejegyzés népszerűségét: gyors és egyszerű desszert, sütés nélkül.

Eton mess rebarbarával

Hozzávalók

(4 adaghoz)

 • 2 dl hideg tejszín
 • 10-12 db habcsók
 • 20 dkg eper
 • 10 dkg rebarbara
 • 3-4 ek. cukor

eper&rebarbara

Elkészítés

 1. A rebarbarát meghámozzuk, kockákra vágjuk.rebarbara
 2. A rebarbara kockákat kevés vízzel és kb. 3 ek. cukorral puhára pároljuk.A rebarbarát puhára pároljuk
 3. 10 dkg epret felkockázzuk és hozzáadjuk a rebarbarához, majd az egészet sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl.Az eperrel sűrűre főzzük
 4. A hideg tejszínt 1 ek. cukorral kemény habbá verjük.Tejszín
 5. Összeállítjuk az édességet: a pohár aljába kanalazunk az epres-rebarbarás mártásból.Összeállítás
 6. Teszünk rá a tejszínhabból, a maradék epret felkockázzuk, és ebből is teszünk bele, majd apróra tördelt habcsókkal szórjuk meg.Összeállítás 2.
 7. Ezután megismételjük a rétegeket újra és tálaljuk.Eton mess

Eton mess