2012. május 28.


Gyümölcsös sütik, Krémes sütik, Muffin - cupcake

Epres muffin

Azt hiszem ez a legkönnyebben elkészíthető epres sütemény: a muffin. Csak beleöntjük a formába, nyomkodunk bele pár szem epret és már kész is. Na ki kapott kedvet hozzá?:)

Árválkodott még itthon pár szem eper, de mivel egy fél pitéhez sem lett volna elég, ezért gondoltam, hogy legyen belőle muffin. A tésztája puha piskótás lesz, én tettem bele egy kevés citromhéjat is, szerintem így még finomabb lett.

Eper

Hozzávalók

(12 db muffinhoz)

  • 25 dkg liszt
  • fél zacskó sütőpor (6g)
  • fél tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 pohár natúr joghurt
  • pár csepp mandula aroma (elhagyható)
  • pár csepp vanília aroma
  • fél citrom reszelt héja
  • 8-10 nagyobb szem eper

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  2. Egy másik tálban robotgéppel simára keverjük a margarint a tojással és a cukorral.
  3. Ezután hozzáadjuk a vanília és a mandula aromát, a citromhéjat és végül a joghurtot és az egészet simára keverjük.Készül a muffin
  4. A tojásos-margarinos keverékhez hozzáadjuk a lisztes keveréket és az egészet roborgéppel pár másodperc alatt simára keverjük. Egy sűrű, nyúlós tésztát kapunk.
  5. A muffin tepsi mélyedéseit kibéleljük muffin papírral és egyenlően elosztjuk benne a tésztát. (elég a mélyedés 3/4-éig tölteni, mert magasra fel fognak jönni sütés közben)
  6. Az epreket megmossuk és felkockázzuk (pár szemet karikázhatunk is, amivel díszíthetjük a tetejét, de ez elhagyható) és belenyomkodjuk a nyers muffinokba.Az epreket belenyomkodjuk a tésztába
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 8 percig sütjük (így szépen feljönnek), majd a hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra és további 10 percig sütjük a muffinokat.
  8. Rácsra szedjük őket és megvárjuk míg kihűlnek.Epres muffin

Akár reggelinek vagy tízórainak is kiváló!

Epres muffin