2012. május 28.
Gyümölcsös sütik, Krémes sütik, Muffin - cupcake
Epres muffin
Azt hiszem ez a legkönnyebben elkészíthető epres sütemény: a muffin. Csak beleöntjük a formába, nyomkodunk bele pár szem epret és már kész is. Na ki kapott kedvet hozzá?:)
Árválkodott még itthon pár szem eper, de mivel egy fél pitéhez sem lett volna elég, ezért gondoltam, hogy legyen belőle muffin. A tésztája puha piskótás lesz, én tettem bele egy kevés citromhéjat is, szerintem így még finomabb lett.
Hozzávalók
(12 db muffinhoz)
- 25 dkg liszt
- fél zacskó sütőpor (6g)
- fél tk. szódabikarbóna
- csipet só
- 2 tojás
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 pohár natúr joghurt
- pár csepp mandula aroma (elhagyható)
- pár csepp vanília aroma
- fél citrom reszelt héja
- 8-10 nagyobb szem eper
Elkészítés
- Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
- Egy másik tálban robotgéppel simára keverjük a margarint a tojással és a cukorral.
- Ezután hozzáadjuk a vanília és a mandula aromát, a citromhéjat és végül a joghurtot és az egészet simára keverjük.
- A tojásos-margarinos keverékhez hozzáadjuk a lisztes keveréket és az egészet roborgéppel pár másodperc alatt simára keverjük. Egy sűrű, nyúlós tésztát kapunk.
- A muffin tepsi mélyedéseit kibéleljük muffin papírral és egyenlően elosztjuk benne a tésztát. (elég a mélyedés 3/4-éig tölteni, mert magasra fel fognak jönni sütés közben)
- Az epreket megmossuk és felkockázzuk (pár szemet karikázhatunk is, amivel díszíthetjük a tetejét, de ez elhagyható) és belenyomkodjuk a nyers muffinokba.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 8 percig sütjük (így szépen feljönnek), majd a hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra és további 10 percig sütjük a muffinokat.
- Rácsra szedjük őket és megvárjuk míg kihűlnek.
Akár reggelinek vagy tízórainak is kiváló!
Pepuka09
2012. június 29. - 17:50Szia! Nálam bevált, Isteni lett a muffin! Egyébként nagyon király az oldalad! Gratulálok hozzá! 🙂
Vikki
2012. június 29. - 18:34Köszönöm! Örülök, hogy ízlett a muffin!:)