2015. november 20.
Kelt tészták
Cruffin
Újabb őrület a cronut után: itt a cruffin! Ami két, egyenként is nagyon szuper dolgot, a croissant-t és a muffint egyesít. Nézzétek!:)
Bevallom, kész tésztával próbáltam, mert otthon készült croissant tésztával készíteni extrém időigényes lett volna (mivel engem így is nagyon meggyőzött, házi tésztával is ki fogom próbálni és frissítem majd a bejegyzést a tapasztalatokkal). Ezek a kis csigák nem másból, mint édes vajas kelt tésztából készültek, a tetejüket pedig vastagon megszórtam fahéjas porcukorral. Mivel a közepük viszonylag üreges, így akár tölthetők is!
Hozzávalók:
- 1 csomag kelt leveles tészta (fontos!)
- 5 dkg vaj
- porcukor
- tej a kenéshez
fahéj és porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
- A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük vajjal, majd megszórjuk porcukorral.
- A téglalap hosszabb oldalán kb. 3-4 cm széles csíkokat vágunk.
- Az egyes tésztacsíkokat egyesével felcsavarjuk, majd csiga vonalban feltekerjük úgy, hogy a felétől már az első csiga tetejére csavarodjon (így lesz majd magas).
- Sütés előtt megkenjük a maradék vajjal, majd megszórjuk ismét kevés porcukorral.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 40-45 perc alatt szép aranybarnára sül.
- Rácsra szedjük őket, majd még langyosan, vastagon megszórjuk fahéjas porcukorral.
Zsuzsi
2015. november 20. - 15:25Nagyon jópofa! Csak frissen jó? Várom a saját tésztás variációt!!!! 🙂
Vikki
2015. november 20. - 16:28Szia,
igen, frissen az igazi, mint a rendes croissant!