2016. június 24.
Tea sütik, Madeleine
Citromos-levendulás madeleine
Végre újra itt a nyár legszebb időszaka, a levendula virágzás! Mi mással lehetne megünnepelni, mint egy igazi francia édességgel, levendulás változatban:)
Ebben a madeleine-ben az a jó, hogy nem csak levendulaszezonban, hanem bármikor elkészíthető, mert szárított levendulával is ugyanolyan fantasztikus aromájú lesz, mint friss virágokkal. A másik, ami miatt nagyon szeretem, hogy tényleg 10 perc alatt, teljesen egyszerű hozzávalókból összeállítható, így bármikor elkészíthető, ha azonnal kell valami édesség.
Hozzávalók
(kb. 30 darab apró sütihez)
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- csipet só
- 1 púpos kk. levendula virág
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáreszeljük a citrom héját, majd hozzáadjuk a levendula virágot.
- Pár mozdulattal beleforgatjuk a lisztet és egy csipet sót.
- Majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.
- Az így kapott tésztát 10 percre hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.
- A sütőformába kanalazzuk (a maradékot visszatesszük a hűtőbe), majd 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 10 perc alatt megsülnek.